Gezondheid en sport

De Van Renneslaan is een gezonde school. Dat komt overal terug. In de lessen, in de pauzes en in de kantine.  Al jaren beloont het Voedingscentrum onze kantine met de ‘Gouden Schaal’. Die krijg je alleen als je als schoolkantine goed bezig bent met gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Lekker man!Gouden schaal gezonde schoolkantine

Sportklas

Ha fanatieke sporter! Kun jij naast lekker sporten ook goed samenwerken en wil je anderen helpen? Dan is de sportklas echt iets voor jou! 

Freerunning, saltospringen, rugby en met nog veel meer sporten maak je kennis in de sportklas. Je krijgt twee uur extra sport in de week. Ook kun je meedoen aan sportclinics buiten school. 

Na de sportklas...

Vanaf de derde klas mavo kun je kiezen voor de richtingen LO2 en D&P. Deze sluiten goed aan op de sportklas en zijn een slimme keuze voor een vervolgopleiding in de sport.

Pauzesport

Zit je soms te dagdromen tijdens een les? Heeft iedereen wel eens, hoor. Weet je hoe je je concentratie kunt verhogen? Door lekker te bewegen! Tijdens de lunchpauze bijvoorbeeld. Door mee te doen met een spannend potje basketbal, voetbal of tafeltennis ben je zo weer ‘wakker’.  Iedere lunchpauze zijn er mensen van "Beweegwijs" aanwezig om jou sportief uit te dagen. 

Beroepsrichting D&P

Vanaf de derde klas bb en kb kun je kiezen voor de beroepsrichting D&P. D&P heeft een groot aanbod, maar wij richten ons vooral op sport. Daarbij kun je denken aan lesgeven in de gymzaal, organiseren van een  sportdag of circus en een zwemvaardigheid halen.

Bekijk hier het filmpje over het profiel D&P.

Klinkt goed, zo’n gezonde school. Maar wat houdt het precies in?

  • Aanbod kantine

    In de kantine koop je vooral ‘betere keuze-producten. Bijvoorbeeld bruine, vezelrijke broodjes, groente en fruit.   

  • Water uit de tap

    Je kunt flesjes water kopen of je eigen flesje koel water vullen bij een van de watertappunten. Gratis! 

  • Rookvrij

    Dit is een rookvrije school. Niemand mag roken op het schoolterreinDat geldt voor jou en je klasgenoten, maar ook voor mensen die hier werken of op bezoek komen.