Onderwijs

Direct naar:

Onderwijs bij het Alma College

Met een vmbo-advies zit je helemaal goed bij het Alma College. Waar je interesses ook liggen, wat je talenten ook zijn, bij het Alma College kun jij er helemaal voor gaan! 

Onderbouw (leerjaar 1 en 2)

In de onderbouw krijg je les in een eigen deel van de school. Zo is de school overzichtelijk en is alles dichtbij. Je hebt dagelijks contact met je mentorcoach, die je helpt met plannen en ondersteunt waar nodig. Ook staat het schoolondersteuningsteam altijd klaar. Want niemand is hetzelfde en iedereen is uniek. Met het schoolondersteuningsteam krijg je hulp op maat, maar net wat er nodig is. 

In de onderbouw kun jij bij de talenturen door de verschillende projecten ontdekken waar jouw interesses liggen. Samen met de loopbaanorientatie vormt dit een basis om te ontdekken welk vmbo-profiel in de bovenbouw het beste bij jou past. Zo maak je aan het einde van leerjaar 2 een goede persoonlijke keuze! En het aanbod is superbreed. Bij het Alma College heb je maar liefst keuze uit 8 van de 10 landelijke vmbo-profielen. Daar zit sowieso iets voor jou bij!

Bovenbouw 

In de bovenbouw werken we samen toe naar je examen. Bij de vele praktijkuren ga je zelf alvast aan de slag en natuurlijk krijg je ook theorielessen, die goed aansluiten bij het vmbo-profiel dat je hebt gekozen. Zo ben jij goed voorbereid voor een stap naar het MBO of naar de havo. 

Vind alle info op AlmaCollege.nl

Op de nieuwe website van het Alma College lees je onder het kopje 'onderwijs' alles over de leerwegen, de vmbo-profielen, het unieke anbod en de zorg voor onze leerlingen.

AlmaCollege.nl