mavo

Wat wil je worden, waar liggen je interesses?

Op de mavo heb je ruimte en tijd om je te ontwikkelen. Natuurlijk helpen wij je daarbij, zodat je over een paar jaar goede keuzes kunt maken (profiel, vakkenpakket, vervolgopleiding) 

Is er verschil tussen mavo en GTL?

Het antwoord is simpel; nee! Er is geen verschil tussen mavo en GTL (Gemengd, Theoretische Leerweg). De ene school noemt deze afdeling mavo en een andere school gebruikt de term GTL. Het diploma is uiteindelijk voor alle leerlingen hetzelfde. 

 

Jij beslist

Op de mavo zijn er veel dingen die je zelf mag beslissen. Natuurlijk is je coach erbij om je te begeleiden. 

Werkplanning  

Jij maakt je eigen planning. Een halfuurtje voor wiskunde en tien minuten voor Engels? Prima, als jij denkt dat dit voldoende is en ook kunt laten zien.

Profielen en Toptraject 

In klas 2 maak je kennis met de profielen voor de bovenbouw. Je mentor-coach helpt je met kiezen van het profiel dat bij jou past. Vanaf klas 3 volgen de mavoleerlingen het Toptraject. Dit Toptraject is speciaal ontwikkeld voor de leerlingen die na de mavo naar het mbo en vervolgens het hbo willen. In klas 4 is het een keuze om Toptraject te blijven volgen.

Voorbereiding havo 

Wil je na het vmbo naar de havo? Dan kun je nu al een vak op havoniveau doen. Ook mag je extra lessen volgen om goed voorbereid te zijn voor de havo. 

 

 

Theoretisch en praktisch

Werken... een baan... dat klinkt zó ver weg. Toch is het slim om alvast te snuffelen aan verschillende beroepsmogelijkheden. Daarom krijg je op de mavo niet alleen theoretische, maar ook praktijkgerichte vakken. En je gaat een paar keer op stage. 

Technologie & Toepassing (TETO) 

Wil je later de techniek in? Dan is het goed om te weten dat je bij ons examen kunt doen in het nieuwe vak: Technologie en Toepassing. Als enige school in de regio hebben wij de licentie voor de leerlingen om in dit vak ook examen te mogen doen. 

Bekijk hier de video met uitleg over de Nieuwe Leerweg en Technologie & Toepassing.

mavo leerlingen aan het woord

Hoe gaat het nu precies op de mavo? Dat vertellen Gijs, Graziëlle, Conner en Birthe je graag.