Op- en afstromen

Welk niveau je gaat doen in de bovenbouw beslissen we bij ons op school pas na klas 2. We noemen dat de ‘verlengde brugklas’. Zo heb jij ruim de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt! 

Een schooljaar bestaat uit vier perioden.  

Na de tweede en de vierde periode bestaat de mogelijkheid om op te stromen. Oftewel, een niveau hoger te proberen. 

Maar misschien is het beter om af te stromen. Dan probeer je het dus een niveau lager. Het gaat daarbij niet alleen om je cijferlijst, maar ook om bepaalde eigenschappen (zoals Inzicht, Zelfstandigheid, Inzet en Samenwerkenoftwel IZIS). Natuurlijk nemen we dit soort beslissingen in overleg met jou en je ouders/verzorgers

Je kunt ook vakken op verschillende niveaus volgen. Misschien ben jij beter in Nederlands maar heb je wat meer moeite met bijvoorbeeld wiskunde. Geen probleem, we kijken samen naar het niveau wat het beste bij jou past. 

 

Met je mavodiploma (GT/TL) op zakkun je naar de havo. Die duurt dan nog twee jaar. Voor de havo kun je terecht op Het Noordik Lyceum in Almelo (vestiging Noordikslaan) 

Ben jij meer praktisch ingesteld, dan heb je het Toptraject al in klas 3 en 4 gevolgd en ben je klaar om via het mbo naar het hbo te gaan.