Samen morgen ontdekken

Als leerling

Proef de sfeer van de Van Renneslaan

Een nieuwe school is een spannende nieuwe stap. Waar kies jij voor en wat vind jij belangrijk! Het gaat tenslotte om jou, want samen met jou willen we jouw toekomst ontdekken. 

Veiligheid

In het eerste leerjaar is de overgang van de veilige, overzichtelijke en klassikale basisschool naar het vmbo-mavo met zijn verschillende niveaus een grote stap. Voordat je als leerling bij ons op school komt, heeft je aanstaande mentorcoach contact met je basisschool voor de ‘warme overdracht’, waarbij hij of zij je al een beetje leert kennen. Voor de vakantie kom je voor een kennismakingsmiddag en in de eerste week houden we introductiedagen waarin we elkaar goed leren kennen.

Indeling

Je wordt ingedeeld in een klas die qua niveau bij je past:

  • De dakpanklassen in de onderbouw zijn: basis-kader of kader-mavo. Vanaf de bovenbouw is het bb, kb of mavo.
"Bij het Noordik moet je zijn, daar is het gezellig en fijn."
Simon Dijkstra KB42

Welk profiel past er bij jou?

In klas 1 en 2 word je goed voorbereid op de profielkeuze die je voor klas 3 moet maken. Lees hieronder meer over de profielen en bekijk de fimpjes. 

Zorg & Welzijn

Ben jij praktisch ingesteld, kook en/of verzorg je graag. Zit je letterlijk graag met je handen in het haar en lijkt het werken in de zorg jou helemaal fantastisch, dan is het profiel Zorg & Welzijn echt iets voor jou. 

Hoe ondernemend ben jij?

Ben jij een echte ondernemer en word jij blij van cijfertjes. Misschien wil je later wel een eigen onderneming starten, of bij een bedrijf de administratieve taken doen, dan is Economie & Ondernemen een profiel dat goed bij jou past. 

Produceren, Installeren en Engergie

Zit jij graag aan alle knopjes, ben jij helemaal weg van domotica en electronica. Dan is PIE het profiel dat bij jou past. 

Bouwen, Wonen en Interieur

Wat jouw ogen zien kunnen jouw handen maken? Wil jij graag met houtbewerken je eigen meubels maken en interesseer jij je voor wonen en interieur, dan is BWI het profiel voor jou. 

Dienstverlening & Producten

Bij Dienstverlening & Producenten ga je direct zelf aan de slag in de praktijk. Zo leer je, samen met je medestudenten, activiteiten organiseren en leer je hoe je een product moet promoten en verkopen. 

 

Wil jij later een baan als beveiliger, politieagent(e)? Of ligt jouw toekomst in sport en bewegen, dan is D&P het profiel voor jou. 

Hoe zit het met...

De Sportklas

Ben je een sportliefhebber, dan biedt de vestiging C. van Renneslaan de mogelijkheid om de eerste twee jaren voor de sportklas te kiezen. Je krijgt dan twee uur extra sport per week. Tijdens deze uren maak je kennis met nieuwe sporten, leren we je meer over de bekende sporten en krijg je informatie over allerlei zaken die met sport te maken hebben, zoals spelregels, wedstrijden fluiten, hulpverlenen en samenwerken. De sportklas is geen aparte klas, maar een vast tijdstip waarop je met leerlingen uit de andere eerste (of tweede) klassen de extra sportlessen volgt. Je kan dus, ongeacht het niveau dat je volgt, kiezen voor de sportklas.

Huiswerkklas

Soms lukt het niet om je huiswerk thuis te doen. Omdat je misschien thuis de rust niet hebt of omdat je automatisch andere dingen gaat doen. Het kan prettig zijn om thuis helemaal niets meer te hoeven doen.

Op de Van Renneslaan helpen we je daarbij.