Expeditieonderwijs

Op expeditie naar het buitenland

Met expeditieonderwijs maken we onder andere een buitenlandreis. Waarom dat belangrijk isNou, omdat je veel kunt leren van buitenlandse jongeren en van de cultuur in een ander land. In ons gastland Wit-Rusland gaat het er anders aan toe dan bij ons. Je overnacht, samen met een mede reiziger, in een gastgezin en gaat lessen volgen op een aantal scholen. Dat is op zich al een avontuur. En dan ga je ook nog met elkaar aan het werk bij Nas Dom, dit is een dagopvang voor kinderen met een beperking. We maken samen een belevingstheater en gaan zelfs een speeltuin bouwen.

Ik wil ook in het expeditieteam!

Dat kan, maar je moet er wel wat voor doen! Allereerst: je laat ons weten dat je het supergraag wilt!  In een brief of een filmpje solliciteer je naar een plekje in het team. Na de sollicitatiegesprekken stellen we het expeditieteam samen.  

Ben je één van de gelukkigen? Dan gaan we samen de reis voorbereiden. Ook zamelen we geld in. 

Terugblik op de laatste expeditiereis

Drie weken lang verbleven twaalf leerlingen, begeleid door drie docenten, in Wit-Rusland. Naast het volgen van lessen op verschillende scholen, was er tijd om veel van het land en de cultuur mee te maken.  

Leerlingen die meedoen aan expeditie-onderwijs komen ‘sterker’ terugHun zelfvertrouwen krijgt in de meeste gevallen een boost.  Je weet nu zeker dat je altijd op jezelf terug kunt vallen.

Check de video van een eerdere reis. We nemen je graag mee op expeditie! 

Ga je mee de grenzen over?
Traditionele Wit-Russische kleding
Aardrijkskundeles in Wit-Rusland
Lokale bevolking in zuid Wit-Rusland
Orthodoxe kerk in Wit-Rusland
De schoolbus
Zo ziet het klaslokaal waar geschiedenis wordt gegeven er uit.

Ontdek

Misschien ben je nog nooit in het buitenland geweest en in een land als Wit-Rusland zal je misschien niet snel op vakantie gaan. Maar het is een prachtig land met ontzettende aardige mensen.

Waarom?

Waarom zou je mee willen op expeditie? Omdat je zult ervaren hoe het is om in een ander land met andere gebruiken te zijn. Het is niet vanzelfsprekend om overal wifi te hebben of de nieuwste smartphone.

Wat leer je ervan?

Nadat je mee bent geweest op expeditie zal je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt gekregen. Je weet nu dat je altijd op jezelf kunt vertrouwen. Je kunt je immers erg goed redden in een ander land, zelfs als je de taal niet spreekt. En het is ontzettend gaaf om in een ander land les te krijgen, want daar gaat het net even anders dan bij ons.

"Als je de kans krijgt, ga er dan voor! Dit is een onvergetelijk en levens- veranderend avontuur"
Jitske Olthof