Topsport talentschool

Topsport talentschool

Talentvolle sporter: opgelet! Sport jij op hoog niveau en wil je de absolute top bereiken? Ga jij ook wat school betreft voor het hoogst haalbare? Op Het Noordik juichen we dat van harte toe. We helpen je dan ook graag. 

Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, dat is behoorlijk pittig. Je wilt geen training missen, maar op school wordt er ook het nodige van je verwacht. Best lastig! 

Je sport is belangrijk, maar je wilt over een paar jaar ook een mooi diploma op zak hebben. Op Het Noordik helpen we je de juiste keuzes te maken. Onze Topsport Talentschool kan voor jou een uitkomst zijn. 

Wat is de Topsport Talentschool?

 • Wat is een Topsport Talentschool?

  Leerlingen van de Topsport Talentschool gaan naar Het Noordik in Almelo, Vriezenveen of Vroomshoop. Je hebt hiervoor wel een LOOT-status nodig. Die krijg je op school als je van je sportbond de status van Belofte (B), Nationaal Talent (NT) of Internationaal Talent (IT) hebt gekregen. Als Topsport Talentleerling heb je contact met je persoonlijke LOOT-begeleider. Samen met deze begeleider ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om sporten op hoog niveau te combineren met studeren. 

 • Hoe ziet dit eruit in de praktijk?

  Elke mens is anders, dus ook elke leerling is anders. Bovendien is geen situatie hetzelfde. Afhankelijk van jouw talenten, inzet en ambitie werken jij en jouw LOOT-begeleider aan een oplossing die het beste bij jou past. Maatwerk noemen we dat.  

  Denk daarbij aan: 

  • een aangepast lesrooster 
  • de mogelijkheid om vrij te krijgen voor wedstrijd of training 
  • ontheffing van bepaalde vakken 
“Mijn doel is om zoveel mogelijk uit mijn sportcarrière te halen door zoveel mogelijk internationale toernooien te spelen. Het Noordik maakt dit mogelijk.”
Biljarter en Loot-leerling Marius Kroonen over de combinatie school en sport