Toptraject

Toptraject

Denk jij er nu al over later een hbo-studie te gaan doen? En ben jij zo’n groep 8-leerling met een mavo-advies die graag een stapje extra zet? Dan ben jij geknipt voor het Toptraject op de mavo. Daarna kun je goed voorbereid naar het mbo en vervolgens naar het hbo. Het Toptraject kun je volgen vanaf het derde leerjaar (theoretische en gemengde leerweg).  

Hoe kun je je aanmelden?  

In het derde leerjaar neem je automatisch deel aan het Toptraject. Wil je hier in het vierde jaar mee verder gaan? Dan leg je in een brief uit waarom je dat graag wilt.  

De Toptrajectcoördinator overlegt dan met je mentorcoach en zij beoordelen of je hiervoor in aanmerking komt.  

In het Toptraject werken een aantal Twentse vmbo-scholen, ROC van Twente en Saxion samen om vmbo’ers meer kansen te bieden en mbo’ers te ondersteunen bij een succesvollere overstap naar het hbo. 

Toptraject-certificaat 

Met een Toptraject-certificaat ben je verzekerd van een plek op het ROC van Twente. Daar doe je mee aan Topclasses. De eerste en de laatste vinden plaats op het Saxion, als kennismaking met het hbo. Op het ROC van Twente krijg je ook loopbaanbegeleiding, wat jouw kans van slagen op het hbo nóg groter maakt. 

Extra inzichten en projecten

Toptrajectleerlingen ontwikkelen extra inzicht in taal en wiskunde. Door het uitvoeren van een aantal projecten tijdens de gewone lessen, leer je studievaardigheden die nodig zijn op het hbo. Zo kom je beter tot je recht en krijg je de kans je talenten te benutten. Ook zinvol is dat je daarnaast kennismaakt met verschillende mbo- en hbo-studenten. 

Ervaar hoe het is om afhankelijk te zijn.
Je eigen project ontwikkelen en uitwerken
En daarna natuurlijk je plan presenteren
Bekijk de video waarin studenten uitleggen wat het Toptraject inhoudt.