Kaderberoeps-gerichte leerweg (KB)

Jouw vmbo-avontuur op het Noordik begint aan de Van Renneslaan. Hier kun je de kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Je krijgt dan een aantal theoretische vakken maar ook praktijkvakken, verschillende leuke thema`s en LOB ( Loopbaanoriëntatie en –begeleiding). Zo kun je een goede keuze maken voor een beroepsprofiel in de bovenbouw.

In de bovenbouw krijg je veel praktijk in het door jou gekozen profiel, zo’n 14 uur per week, en je kunt kiezen uit verschillende keuzevakken.

Je doet uiteindelijk examen in de vakken die passen bij het door jou gekozen profiel.

Wist je trouwens dat je met je vmbo kb-diploma terecht kunt op mbo niveau 3 en 4?

Praktisch bezig

Bij kb leer je niet alleen uit boeken, maar ben je ook praktisch bezig. Een goede combinatie! 

vmbo-profielen

 • Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

  Bouwen wonen en interieur (BWI) bereidt de leerlingen voor op een loopbaan in de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Bij Bouwen, Wonen en Interieur maak je kennis met de volgende vakgebieden: Infra, Metselen, Timmeren, Schilderen en Meubelmaken & Interieurbouw.

  Je gaat aan de slag met verbindingen boven maar ook onder de grond, metselen, lijmen, stukadoren, tegelzetten, voegen en het stellen en isoleren van muren. Je gaat daken, kozijnen, deuren, ramen ontwerpen en maken en je ontwerpt belettering. Ook ga je echt aan de slag met hout. Schetsen, tekenen en maken van meubels. Het leren computertekenen, plannen maken en aansturen van anderen hoort er ook bij. Of misschien ontwerp je wel je eigen huis of slaapkamer. 

  Bekijk hier het filmpje over dit profiel. 

 • Diensten en Producten (D&P)

  Samen met je medeleerlingen ga je actief aan de slag. Je leert hoe je een evenement moet organiseren en presenteren of uiteindelijk te verkopen, denk maar aan een party of misschien wel een videospel. 

  Ben jij een GT leerling, dan kun je ook voor dit profiel kiezen. 

  Bekijk hier het filmpje van dit profiel. 

 • Economie en Ondernemen (E&O)

  Voor commercieel ingestelde leerlingen is er het profiel Economie en Ondernemen (E&O).

  Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?  Hoe ga je met klanten om? Hoe richt je een winkel in? Hoe run je een webshop? Hoe komt een pakket op de juiste bestemming? Hoe kan je secretarieel ondersteunen bieden? Dit leer je allemaal in de profielmodules en keuzevakken van Economie & Ondernemen.

  Bekijk hier het filmpje van dit profiel. 

 • Produceren, Installeren en Energie (PIE)

  Produceren, Installeren, Energie (PIE) is er voor de leerlingen die uitstekend uit de voeten kunnen bij productie- of installatiebedrijven. Binnen dit profiel maak je kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek.

  Je kan verschillende modules volgens zoals ontwerpen en maken en besturen en installeren. Daarnaast zijn er verschillende keuzevakken waar je uit kan kiezen zoals Robotica. Hier kun je later veel kanten mee op!

  Bekijk hier het filmpje van dit profiel. 

 • Zorg en Welzijn (Z&W)

   

  Het profiel zorg en welzijn is voor leerlingen die graag met mensen in alle soorten en maten om willen gaan. Je werkt en leert werken voor verschillende doelgroepen: ouderen, kinderen, volwassenen of mensen met een beperking. Met een diploma zorg en welzijn kan je een opleiding volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, het toerisme of de sport.

  Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen helpt met persoonlijke verzorging, volg je kooklessen, organiseer je activiteiten en ook het schoonmaken hoort er af toe bij. Als je een mensenmens bent kom je bij het profiel Zorg & Welzijn goed tot je recht.

  Bekijk hier het filmpje van dit profiel. 

Zorg & Welzijn - afdeling keuken
Economie & Ondernemen
PIE - Produceren, Installeren en Energie - afdeling lassen
BWI - Bouw, Wonen en Interieur
D&P - Dienstverlening en Producten