Onderwijs op Het Noordik

Binnen Het Noordik zijn onderwijsteams onder leiding van een teamleider verantwoordelijk voor het onderwijs aan bepaalde groepen leerlingen. Voor leerlingen en ouders is de mentor van de klas het eerste aanspreekpunt.

We helpen je in de brugklas om de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen met jou ontdekken we waar je kwaliteiten liggen. Op de brugklaspagina's van elke vestiging lees je hier meer over.

Welke niveaus bij welke vestigingen?

ICT-rijk onderwijs

Op alle vestigingen werken de leerlingen ook op laptops/tablets. We werken met een mix aan leermiddelen. Zo houden we het onderwijs uitdagend, efficiënt en modern en bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van morgen. 

Maatwerk

Het Noordik haalt het beste uit elke leerling. Maatwerk voor leerlingen die wat extra hulp kunnen gebruiken, maatwerk voor leerlingen die willen excelleren, maatwerk voor leerlingen die specifieke interesses hebben, die verder gaan dan de schoolmuren. Dat betekent dat er meer ruimte is voor een leerling om eigen keuzes te maken.

De ene leerling heeft meer tijd nodig voor wiskunde dan de ander, terwijl die ander juist weer minder tijd nodig heeft voor Engels. De ene leerling heeft meer interesse voor wetenschap en technologie, terwijl de ander meer affiniteit heeft met cultuur. De basis blijven de lessen maar daarnaast valt er voor een ieder meer te kiezen.

Op de Van Renneslaan maken we samen jouw persoonlijke leerplan. Jij stippelt je eigen route uit en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Lees er hier meer over. - NOG DOORLINKEN

Maatschappelijke stage

Bij een maatschappelijke stage doe je vanuit school vrijwilligerswerk. Je leert hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dat is niet alleen voor jou belangrijk, maar ook voor de samenleving. Je leert organiseren, anderen helpen en contacten leggen met allerlei verschillende mensen.

Een maatschappelijke stage is niet alleen leuk en nuttig, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Als je nog niet precies weet wat voor werk je later wilt gaan doen, kun je via de maatschappelijke stage een goed idee krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Zo doe je alvast ervaring op en heb je later een betere kans op een baan. Je kunt bijvoorbeeld gaan helpen op de kinderboerderij in de buurt, of geef trainingen aan de kinderen van je sportclub. Ook op het verzorgingshuis of bij daklozen kun je aan de slag. Vraag eens rond bij je in de buurt, er is altijd wel iets leuks te vinden dat bij jou past.