Kenniskring

Kenniskring PO-VO

Het Noordik organiseert -onder voorbehoud- op donderdag 27 oktober 2022 de kenniskring voor medewerkers in het primair en voortgezet onderwijs. Vanwege de coronamaatregelen was persoonlijk contact de afgelopen jaren beperkt. Echter, de ontwikkelingen bij Het Noordik hebben niet stilgestaan.

Tijdens deze avond praten we u graag bij over verschillende onderwerpen. Na de lezing van Steven Pont en de uitleg over de mavo bij onze drie vestigingen kunt u aansluiten bij één van de vele workshops.

Bent u directeur van een school, leerkracht in de bovenbouw, intern begeleider of heeft u een andere specifieke functie of taak op uw school? Er zit ongetwijfeld een interessante workshop tussen! Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina.

Programma

17.30 uur Inloop deelnemers buffet
18.00 uur Buffet (optioneel)
18.30 uur Ontvangst overige deelnemers kenniskring
19.00 uur Welkomstwoord
19.15 uur Kenynote speaker: Steven Pont
19.45 uur Invulling mavo bij drie vestigingen 
20.00 uur Workshop
21.00 uur Borrel & napraten

Steven Pont

Steven Pont is deze avond onze keynote speaker. Hij is een ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut, maar daarnaast ook een auteur. Hij geeft geregeld lezingen over onder andere kinderpsychologie.

Het thema van deze lezing is: je bent niet alleen op de wereld. Hij gaat hierbij in op de ontwikkelingen hoe het onderwijs is vormgegeven, van vroeger tot nu. We zijn er samen verantwoordelijk voor dat het goed gaat met een klas. Hoe? Dat hoor je op 27 oktober!

Workshops

 • Onderwijsmodel en N+uren

  We praten u graag bij over het vernieuwde onderwijsmodel van de verschillende vestigingen en de toepassing van de N+uren. Hoe komen de leerlingen erachter waar hun talenten en interesses liggen? En waar kunnen zij ondersteuning gebruiken? Elke vestiging geeft deze avond een eigen workshop.

 • Zorgstructuur

  Elke vestiging biedt gerichte zorg aan leerlingen. Niet alleen aan leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken, maar ook aan leerlingen die extra uitdaging nodig hebben. In de workshop per vestiging vertellen we u er graag meer over.

 • Mentorcoaching

  De rol van de mentor verschuift in het onderwijs naar de rol van coach. Samen met de leerling kijken we naar zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en doelen. Zo leren zij 'zelf de regie te pakken' en bewuste persoonlijke keuzes te maken. 

 • Begaafdheidsprofielschool

  Het Noordik Lyceum is een begaafdheidsprofielschool. Heeft u leerlingen die extra uitdaging nodig hebben? Onze BPS-specialist Bert Sierink neemt u in deze workshop mee in de mogelijkheden die Het Noordik Lyceum biedt.

 • IT College

  Wat houdt IT College bij Het Noordik Lyceum in? Onze collega Joris de Vries neemt u mee in de ontwikkelingen van dit vakgebied bij Het Noordik Lyceum.

 • Doorlopende leerlijn Engels (Lyceum)

  Onze Engels-specialiste Linsey Batenburg neemt u in deze workshop mee over de doorlopende leerlijn Engels bij Het Noordik Lyceum.

 • Sterk Techniek Onderwijs / Baanbrekend leren

  De vraag naar mensen in de techniek is ontzettend groot! Het Noordik is samen met andere scholen uit de regio Almelo betrokken bij Baanbrekend leren, een iniatief van het onderwijs én het bedrijfsleven om techniek te promoten. En daar worden ook basisscholen bij betrokken. 

 • Van PO naar VO

  In deze interactieve sessie gaan we eerst in op de wijze van aanmelding: hoe gaat de overgang van de basisschool naar de middelbare school? Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over de rol van de basisschool bij het informeren van de groep 8-ers en hun ouders. Waar liggen de wensen en behoeftes vanuit een basisschool? Het Noordik wil de basisscholen niet overvoeren, maar juist op een effectieve wijze informeren. Hoe? Daar komen we deze sessie graag samen achter.

Aanmelden Kenniskring

In verband met de ruimte geldt een maximum van vier medewerkers per basisschool.Via dit formulier kan elke medewerker zich individueel aanmelden voor deze kenniskring.

Contact

Wenst u aan te sluiten bij het buffet om 18.00 uur?

Hieronder kunt u een voorkeur aangeven voor een workshop.

Wilt u weten hoe het met een specifieke oud-leerling van uw basisschool gaat? Vul dan hieronder de naam in van deze oud-leerling en erachter op welke vestiging van Het Noordik deze jongere nu les heeft. Wij brengen u graag in contact met de mentor van deze leerling. U kunt hier eventueel meerdere namen van leerlingen (+ vestigingen) invullen.

Velden met een * zijn verplicht