Meer dan alleen onderwijs

Je staat nu aan het begin van je schooltijd op Het Noordik. Kun je je voorstellen dat je over vier, vijf of zes jaar onze school verlaat? Wat lijkt dat nog ver weg hè?

We hopen dat je tegen die tijd een mooi diploma hebt. Maar op Het Noordik leer je nog veel meer. Dat is onze +. Samen met Het Noordik Lyceum ontdek je waar je interesses en talenten liggen. Je leert oplossingsgericht, creatief en kritisch te denken. Je leert samen te werken met anderen. Je werkt aan je sociale skills, maar net zo goed aan je ict skills. Zo mag je zelfverzekerd en met een rugzak vol kennis en vaardigheden de wijde wereld ingaan!

Weten wat de vestiging Noordik Lyceum jou biedt? Kijk dan in dit menu.

Bijdragen aan een gezonde leefstijl

Het Noordik Lyceum biedt in de kantine producten aan die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van leerlingen. “We vinden het belangrijk dat het aanbod in de kantines en de automaten verantwoord is. De school is een beschermende plek als het om het aanbod van voedsel en drinken gaat. Om deze redenen werken we op onze school volgens de richtlijnen voor gezondere kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Zij helpen ons met de uitvoering hiervan. Zo wordt het aanbod in de kantines jaarlijks in kaart gebracht door middel van de kantinescan van het Voedingscentrum. De uitkomst van deze scan wordt vervolgens aan de directie gerapporteerd. We willen een omgeving vormen waarin gezond kiezen gemakkelijker moet zijn, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leerlingen.”, aldus Stephan Rödel, teamleider OOP bij Het Noordik Lyceum.

Gezond kiezen gaat over goed voor jezelf zorgen. Docenten en staf stimuleren de gezondere keuzes, streven naar een gezond en duurzaam beleid ten aanzien van bijeenkomsten en geven het goede voorbeeld.

  • In de lessen biologie besteden we aandacht aan de ontwikkeling van een gezond eetpatroon.
  • In de lessen biologie krijgen de leerlingen onder meer uitleg over de consumptie en productie van vlees en de groei van gewassen.
  • Er is op het schoolterrein een moestuin is aanwezig. Ook leren de leerlingen veel over wat voedsel met het lichaam doet. Onderwerpen zijn; vezels en vitaminen, darmflora, smaakpracticum , imker (biodiversiteit) en suiker.

Naast gezondheid willen we ook een duurzame omgeving vormen, waarin duurzame keuzes maken eenvoudig is. Wij hebben een schoolgebouw waar frisse lucht, genoeg zonlicht en een gratis watertap aanwezig zijn. Ook hebben we een aantrekkelijk buitenterrein met voldoende meubilair, zodat leerlingen in pauzes en tussenuren hun tijd graag buiten doorbrengen.

Gezondheidsbevordering wordt ook aangepakt in een breder perspectief. Er is aandacht voor een veilig en gezond schoolklimaat, waarbij bewegen en sporten buiten de reguliere lessen worden gestimuleerd door middel van verplichte en vrijwillige sporttoernooien.