Begaafdheidsprofielschool

Hoogbegaafdheid

Het Noordik Lyceum is een begaafdheidsprofielschool (BPS). Leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid hebben soms wat extra’s nodig in de vorm van meer uitdaging of persoonlijke begeleiding. Dat kan op Het Noordik Lyceum. We bieden je onderwijs op maat. Lees hier meer over ons beleid.

Coördinator BPS: Bert Sierink (b.sierink@noordik.nl)

Doorstroomklas

De Doorstroomklas is een programma voor leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid uit groep 8 en de brugklas. Wat wil jíj leren? Dat staat centraal in deze klas. We noemen dat je persoonlijke leerdoelen.

In twee periodes van acht weken werk je aan die doelen en besteed je één ochtend per week aan specifieke activiteiten zoals smartgames, drama, samenwerkingsopdrachten en een bijzonder project uit de wereld van wetenschap of technologie.

In een verslag houd je bij hoever je bent in het bereiken van je persoonlijke leerdoelen.

BPS-klas 2/3

Je bent al een stapje verder met je leerdoelen en je hebt leren samenwerken, je bent nu klaar voor volgende stap. Autonomie!

Vanaf klas 2 krijg je meer zeggenschap over je activiteiten als BPS-leerling. Wil je individueel of met een groepje aan slag met een project? Wil je een N+ Uur dat past bij jouw ontwikkeling? Jij bepaalt dit in overleg met de BPS-coach. Je kunt kiezen voor BPS-klas 2|3 in de N+ Uren.

Versnellen

Het kan zijn dat je - ondanks het aanbod voor hoogbegaafde leerlingen - meer aankunt. Het versneld doorlopen van het onderwijsprogramma is dan mogelijk. Bekijk hier het versnelprotocol van Het Noordik Lyceum. 

Masterclasses bij de universiteit

We werken met de Universiteit Twente samen in het Pre-U programma. Leerlingen uit klas 1 tot en met 6 kunnen Masterclasses volgen op de UT. Als BPS-leerling word je hier speciaal voor uitgenodigd.