Begaafdheidsprofielschool

Hoogbegaafd

Het Noordik Lyceum is een begaafdheidsprofielschool. Hoogbegaafde leerlingen hebben soms wat extra’s nodig in de vorm van meer uitdaging of persoonlijke begeleiding. Dat kan op Het Noordik. We bieden je onderwijs op maat. We werken hierin ook samen met de Universiteit Twente. Bekijk hier het protocol Identificatie hoogbegaafde leerlingen. 

Doorstroomklas

De Doorstroomklas is een speciale klas voor hoogbegaafde leerlingen uit groep 8 en de brugklas. Wat wil jíj leren? Dat staat centraal in deze klas. We noemen dat je persoonlijke leerdoelen.

In twee periodes van acht weken werk je aan die doelen en besteed je één ochtend per week aan specifieke activiteiten zoals smartgames, drama, samenwerkingsopdrachten en een bijzonder project uit de wereld van wetenschap of technologie.

In een verslag hou je bij hoever je bent in het bereiken van je persoonlijke leerdoelen.

Projecten

Een pepernotenverdeelmachine. Hoe zou je die kunnen ontwerpen? Heb jij daar wel eens over nagedacht? Nou, vanaf klas 2 ga je het meemaken! Je bent al een stapje verder met je leerdoelen en je hebt leren samenwerken, dus nu ben je klaar voor uitdagende Eureka-projecten!

Masterclasses bij de universiteit

We werken met de Universiteit Twente samen in het Pre-U programma. Leerlingen uit klas 2 tot en met 6 kunnen Masterclasses volgen op de UT. Als hoogbegaafde leerling word je hier speciaal voor uitgenodigd.

Versnellen

Het kan zijn dat je - ondanks het aanbod voor hoogbegaafde leerlingen - meer aankunt. Als dat zo is, gaan wij kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn om het onderwijsprogramma versneld te doorlopen. Bekijk hier het versnelprotocol van Het Noordik Lyceum. 

Contactgegevens

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator BPS:

Bert Sierink: b.sierink@noordik.nl