Begaafdheidsprofielschool

Hoogbegaafd

Het Noordik Lyceum is een begaafdheidsprofielschool. Hoogbegaafde leerlingen hebben soms wat extra’s nodig in de vorm van meer uitdaging of persoonlijke begeleiding. Dat kan op Het Noordik. We bieden je onderwijs op maat. We werken hierin ook samen met de Universiteit Twente.

BPS-lezing door Femke Hovinga

Veel hoogbegaafden zijn idealistisch en komen vroeg of laat teleurstelling tegen over hoe de wereld werkt en de (al dan niet beperkte) invloed die zij hierop hebben. Hoe geef je een leven vorm met zoveel potentie, maar ook bijna eindeloze vragen over leven, dood en de zin van alles?

Na deze lezing, waarbij we ingaan op het begeleiden van je hoogbegaafde kind, heb je meer inzicht en praktische handvatten die je thuis kunt inzetten. Bij deze lezing kunnen maximaal 100 gasten online aansluiten. 

Contact

Vanuit welke rol bekijk je deze lezing?

Heb je bij de vraag hiervoor 'anders, namelijk' aangevinkt, dan horen we graag vanuit welke rol je bij deze lezing aanschuift.

Velden met een * zijn verplicht

Doorstroomklas

De Doorstroomklas is een speciale klas voor hoogbegaafde leerlingen uit groep 8 en de brugklas. Wat wil jíj leren? Dat staat centraal in deze klas. We noemen dat je persoonlijke leerdoelen.

In twee periodes van acht weken werk je aan die doelen en besteed je één ochtend per week aan specifieke activiteiten zoals smartgames, drama, samenwerkingsopdrachten en een bijzonder project uit de wereld van wetenschap of technologie.

In een verslag hou je bij hoever je bent in het bereiken van je persoonlijke leerdoelen.

Projecten

Een pepernotenverdeelmachine. Hoe zou je die kunnen ontwerpen? Heb jij daar wel eens over nagedacht? Nou, vanaf klas 2 ga je het meemaken! Je bent al een stapje verder met je leerdoelen en je hebt leren samenwerken, dus nu ben je klaar voor uitdagende Eureka-projecten!

Masterclasses bij de universiteit

We werken met de Universiteit Twente samen in het Pre-U programma. Leerlingen uit klas 2 tot en met 6 kunnen Masterclasses volgen op de UT. Als hoogbegaafde leerling word je hier speciaal voor uitgenodigd.

Versnellen

Het kan zijn dat je - ondanks het aanbod voor hoogbegaafde leerlingen - meer aankunt. Als dat zo is, gaan wij kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn om het onderwijsprogramma versneld te doorlopen.

Contactgegevens

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator BPS:

Bert Sierink: b.sierink@noordik.nl