Expeditieonderwijs

Wat is expeditie-onderwijs?

Expeditieonderwijs biedt jou de kans om je horizon te verbreden. Niet alleen leren in school of sterker nog, alleen in Nederland, maar ook wat je geleerd hebt in de praktijk brengen: op expeditie in bijvoorbeeld Cambodja, Kenia of Gambia. Je bent er niet zomaar. De voorbereidingen en kosten van deze reis regel je met je eigen team. Solliciteer jij naar een plek in één van de teams?

Bekijk de trailer van expeditieonderwijs bij de Noordikslaan.
"Samen werken om de wereld een heel klein druppeltje mooier te maken"
Simon Withaar, vijf jaar coach expeditieteams
Opbrengst van de expeditie naar Kenia

Enthousiast geworden over het expeditieonderwijs?

 • Hoe kom ik in het expeditieteam?

  Deelnemen is niet voor iedereen weggelegd. Er wordt wel wat van je gevraagd! Een flinke dosis creativiteit, een actieve houding, volwassenheid en verantwoordelijkheid, maar ook goede schoolresultaten. Als het weer mogelijk is om te solliciteren voor de eerstvolgende expeditie, reageer dan vooral.

 • Wat ga ik doen in het expeditieteam?

  Alles! Van voorbereiding (de organisatie van de reis, inkomsten regelen), tot uitvoering (de expeditie) en tot slot evalueren.

 • Gaat er ook een docent of begeleider mee?

  Natuurlijk! Elk team bestaat uit tien leerlingen en twee coaches (docenten). Zij zorgen ervoor dat met alle teamleden het proces goed verloopt. En uiteraard steekt de coach ook de handen uit de mouwen.

 • Is de expeditie wel veilig?

  Veiligheid staat op de eerste plaats. We werken samen met externe / lokale organisaties en vliegen met vertrouwde reisorganisaties en er gaan volwassen coaches mee.