Kunst en cultuur

Overal om je heen is kunst!

 

De Kunstvakken

Beeldende vorming: tekenen en handvaardigheid

Deze vakken zijn bedoeld om kennis te maken met technieken en materialen en om mooie kunstwerken te maken! Kunstliefhebbers en creatieve leerlingen kunnen dus hun hart op halen op het Noordik Lyceum. Je leert om beter te kijken. Naar kunst, naar vormgeving, naar alles om je heen. Ga aan de slag met allerlei creatieve opdrachten en projecten, al dan niet gekoppeld aan het IT-college. Denk aan het maken van opdrachten met de 3D printer of een video met green screen!

 

Kunst in de bovenbouw

We bieden het keuzevak kunst-beeldend aan in de bovenbouw. Hier ga je dieper in op het maken van eigen werk op je eigen manier. Regelmatig worden er masterclasses aangeboden zodat je nog meer van jezelf kunt laten zien in het vak. Kom maar op met die potloden, inkt, verf, hout, klei, karton gereedschappen en digitale programma's zoals iMovie en Photoshop!

CKV: verplicht voor alle vierde-klassers. Van gebouwen tot kleding, van muziek tot film: overal om je heen is kunst. Alles is door iemand bedacht en ontworpen door een creatief brein. Daar gaat het over bij CKV. We maken films, foto's, vlogs, websites en zoeken allerlei culturele activiteiten van professionals (CAPS). 

Meer informatie?

l.burgers@noordik.nl 

h.langkamp@noordik.nl

kunstwerk rechtsboven: Maik Brummer, rechtsonder: Max Hauwert. Linksonder: Minke Geurkink.

Examen kunst en muziek

Op het Noordik kun je eindexamen doen in muziek en kunst. Wil je later verder op het conservatorium, dan kun je al tijdens je schooltijd op Het Noordik een vooropleiding voor het ArtEZ Conservatorium volgen

 

Een muziekstuk componeren voor je profielwerkstuk

 

Een door jou gecomponeerd stuk uitgevoerd zien door een echt orkest en strijkkwintet? Dat kan! Al jaren organiseert Orkest de Ereprijs een compositieproject voor middelbare scholieren. Het eindresultaat is een compositie geschreven door de leerlingen zelf, uitgevoerd door orkest De Ereprijs. 

Meer weten? Neem contact op met dhr. Hans Lammersh.lammers@noordik.nl   

Emma Boertien won The Voice of Almelo.

Best singer

Elk jaar gaan we op zoek naar zangtalent op Het Noordik Lyceum. Ben jij het volgende zangtalent dat onze school vertegenwoordigt tijdens de stadsfinale van Best Singer Almelo in het Theaterhotel?  

Wist je trouwens dat onze zangtalenten het graag hogerop zoeken? Al veel leerlingen van Het Noordik mochten shinen bij The Voice of HollandOnze topper Esmee Schreurs wist zelfs The Voice Kids te winnen! 

Theaterklas

 

Heb jij een natuurlijke aanleg om op het podium te staan en ben je gek op theater en acteren? Ben je nog op zoek naar je talenten en lijkt het je gewoon ontzettend leuk om mee te doen aan de theaterklas? Dat kan, van de brugklas t/m de derde klas.

Een greep uit het lesprogramma:

Het eerste jaar: werken aan instrument, stem, mimiek en lijf. Improviseren, werken met tekst en een afsluitende presentatie.

Het tweede jaar: verdiepen. Werken met monologen en experimenteel theater met een jeugtheatervoorstelling voor basisschoolleerlingen als afsluiting.

Het derde jaar: toewerken naar een voorstelling van circa 45 minuten. Je sluit drie jaar theaterklas af met een theaterklasdiploma!

 

Acteursklas

Met je diploma krijg je toegang tot de acteursklas. Hierin kun je jezelf verder verdiepen in speelstijlen, experimenteren we en bekijken we 'wat werkt' in het theater.  Jaarlijks maken we een voorstelling. 

Heb je nog vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met de contactpersoon Theaterklas: 

  • Annely Noeverman: a.noeverman@noordik.nl