Maatschappij en ondernemen

“Later, als ik mijn eigen bedrijf heb, kan ik zeggen dat ik mijn eerste bedrijf al op mijn 12e ben begonnen op Het Noordik.”
Vecon-leerling

Maatschappij en Ondernemen

Het leren kennen van de wereld om ons heen, dat is het doel van de stroming Maatschappij en Ondernemen. Maatschappelijke kennis doe je op bij geschiedenis, aardrijkskunde, godsdienst en maatschappijleer. Maar er zijn ook andere manieren om meer te leren over de maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van ExpeditieonderwijsVecon Business School, Noordikcafé en Baas in de brugklas? 

“Toen we in de brugklas zagen dat we bij het Keuzelab de mogelijkheid hadden onze eigen winkel op te zetten, wisten we meteen: dat willen we!”

Enorm veel te kiezen, leren en ondernemen

In de brugklas samen met je klasgenoten je eigen bedrijf beginnen?

Dat kan in het Keuzelab! Een mooie start van een ondernemersloopbaan kan zomaar hier beginnen. De winst van jullie onderneming in de brugklas gaat naar een goed doel.

Wil jij later de handel in? Bereid je nu alvast voor met het vak economie.

Om nu al te leren wat ondernemen allemaal inhoudt, kun je op Het Noordik deelnemen aan de Vecon Business School. Leer in de praktijk om je eigen bedrijf op te starten. In het Noordikcafé vinden veel ondernemersactiviteiten plaats en daar kun je andere startende ondernemers ontmoeten.

Met Het Noordik kom je nog eens ergens!

Ben je ondernemend en nieuwschierig naar hoe het er in het buitenland aan toe gaat? Dan vind je het expeditie-onderwijs zeker interessant. Samen met medeleerlingen en je coach ga je op expeditie om ergens in de wereld een goed doel te ondersteunen. Zo zijn we op Het Noordik al afgereisd naar oa Cambodja, Sri Lanka en Tanzania. En weet je wat? De voorbereidingen van zo'n expeditie doen leerlingen helemaal zelf!

Een exclusief aanbod!

Een betaalde studie Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit, dat lijkt je wel wat? Eshuis Accountants en Adviseurs biedt het exclusief aan voor leerlingen van Het Noordik Lyceum.