Maatschappij en ondernemen

Een exclusief aanbod!

Een betaalde studie Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit, dat lijkt je wel wat? Eshuis Accountants en Adviseurs biedt het exclusief aan voor leerlingen van Het Noordik Lyceum.

Enorm veel te kiezen, leren en ondernemen

In de brugklas samen met je klasgenoten je eigen bedrijf beginnen?

Dat kan in het Keuzelab! Een mooie start van een ondernemersloopbaan kan zomaar hier beginnen. De winst van jullie onderneming in de brugklas gaat naar een goed doel.

Wil jij later de handel in? Bereid je nu alvast voor met het vak economie.

Om nu al te leren wat ondernemen allemaal inhoudt, kun je op Het Noordik deelnemen aan de Vecon Business School. Leer in de praktijk om je eigen bedrijf op te starten. In het Noordikcafé vinden veel ondernemersactiviteiten plaats en daar kun je andere startende ondernemers ontmoeten.

Met Het Noordik kom je nog eens ergens!

Ben je ondernemend en nieuwschierig naar hoe het er in het buitenland aan toe gaat? Dan vind je het expeditie-onderwijs zeker interessant. Samen met medeleerlingen en je coach ga je op expeditie om ergens in de wereld een goed doel te ondersteunen. Zo zijn we op Het Noordik al afgereisd naar oa Cambodja, Sri Lanka en Tanzania. En weet je wat? De voorbereidingen van zo'n expeditie doen leerlingen helemaal zelf!

Levensbeschouwing, ethiek en filosofie (LEF)

Bij het vak levensbeschouwing, ethiek en filosofie (LEF) gaan we samen in gesprek over belangrijke levensvragen waar we allemaal mee te maken krijgen. Als school staan we voor onze christelijke identiteit en er is ruimte voor andersdenkenden. Iedereen krijgt de ruimte om na te denken over zijn of haar levensbeschouwing, we behandelen dan ook ook verschillende godsdiensten tijdens de lessen. Door elkaar beter te leren kennen krijg je meer begrip voor de ander en dit komt weer ten goede van de omgang met elkaar!

Zingeving

Op Het Noordik Lyceum geven we elkaar de ruimte om ervaringen te delen en op een respectvolle manier het gesprek met elkaar aan te gaan over godsdienst en thema’s die spelen in de maatschappij. We geven dit vorm in onze dag- en weekopeningen en in onze vieringen voor leerlingen en personeel (waarbij ook ouders van harte welkom zijn).

Klik op de afbeelding hiernaast om de compilatie te bekijken van de kerstviering van schooljaar 2023-2024.