Wetenschap en technologie

Natuur, Leven en Technologie (NLT) 

Vond je in de onderbouw de stroming Wetenschap en Technologie interessant? Dan kun je in de bovenbouw het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) volgen.   

Wat is boeiend aan NLT? 

Als je later gaat studeren, zul je vaak met medestudenten werken aan een ‘probleemstelling.’ Waarschijnlijk merk je dan ook dat een probleem meestal niet vanuit één vak of discipline kan worden opgelost. Bij NLT leer je samen oplossingen te verzinnen, producten te ontwerpen of proeven te doen. Je denkt kritisch na over de aanpak en uitvoering van je opdracht. Kan het beter? Dan ga je hard nadenken hoe het beter kan. Eje maakt daarbij gebruik van elkaars expertise. Een manier van werken die je bij NLT al leert en waar je later veel profijt van hebt. Ook als je niet de techniek in gaat! 

Wetenschap en technologie

Loop jij warm voor techniek en informatica? Dan weet je vast dat informatietechnologie in de toekomst almaar belangrijker zal worden. Als jij je talent op dit vlak wilt inzetten, dan past de stroming Wetenschap en Technologie bij jou. 

IT college

Hou je van games, robots, computers, programmeren en ontwerpen? Maak dan kennis met het IT College! Uitdagende modules die beginnen in de brugklas en eindigen met het examen in het vak informatica vormen een uitstekende voorbereiding op een toekomst waarin hoogwaardige technologie van groot belang is. Binnen het IT-college werken dan ook allerlei vakken samen in een ICT-rijke omgeving.  

Zie de whitepaper IT College of check de video IT college 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de projectleider van IT College Joris de Vries: j.devries@noordik.nl 

Masterclasses UT/Pre-U

Op Het Noordik krijg je al vroeg de kans om je talenten en interesses te ontdekken. Zo geef je je eigen draai aan je onderwijs. We werken met de Universiteit Twente samen in het Pre-U programma. Door het volgen van Masterclasses maak je niet alleen kennis met de UT, maar ook met vakgebieden als: 

  • gezondheid 
  • technisch ontwerpen 
  • menselijk gedrag 
  • natuur en techniek 

Naar CERN

Het Noordik streeft naar modern onderwijs, dat aansluit bij wat er gebeurt in de wereld van wetenschap en technologieOm daar meer over te leren, moet je soms de grenzen over! Daarom reist elk jaar een aantal leerlingen uit VWO 6 (met NLT in het vakkenpakket) af naar CERN in Genève (Zwitserland). CERN is het grootste natuurkundelab ter wereld. Maar liefst 6.500 wetenschappers afkomstig van 500 universiteiten uit 80 landen doen er natuurkundige experimenten. 

Olympiadeschool

Weet jij wat een olympiade is? Dat is een nationale of internationale wedstrijd tussen leerlingen van verschillende scholen. Als Noordik doen we ieder jaar mee met de olympiades voor biologie en wiskunde. Wil jij je kennis en vaardigheden meten met de beste leerlingen uit Nederland of de wereld? Dan ben je bij het Noordik aan het juiste adres!