Samen morgen ontdekken

Als ouder

Welkom op het Noordik Lyceum!

Welkom op onze informatiepagina voor ouders. Staat uw zoon of dochter op het punt om de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te maken? Dan breekt er ook voor u een leuke, spannende periode aan! Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling met zijn eigen talenten en kwaliteiten tot zijn recht komt. We zorgen hiervoor met een gevarieerd lesprogramma en het keuzelab in de brugklas. Meer informatie hierover leest u op de pagina van de brugklas

Dakpan-brugklassen

Op onze vestiging kennen we de MH-, HV- en Gym-brugklas. Leerlingen met een mavo*-, havo of vwo- of gymnasiumadvies zijn van harte welkom op onze vestiging!

*Mavo-advies gecombineerd met dakpan mavo/havo.

Een kijkje nemen in onze school?

Helaas kunnen we in de huidige situatie geen Open Huis organiseren zoals we dat gewend zijn. Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop we ouders en toekomstige leerlingen een kijkje kunnen laten nemen in onze school. We verwijzen u graag naar onze virtuele tour. Het is daarnaast altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een fysieke rondleiding. U kunt hiervoor een afspraak maken met een teamleider van de brugklas. Hiervoor stuurt u een mail naar: lyceum@noordik.nl .

De week van Het Noordik 

In de week van 1 t/m 6 februari 2021 organiseren we de week van Het Noordik. In deze week zijn er allerlei leuke activiteiten voor toekomstige brugklassers om zo alvast kennis te kunnen maken met onze school. Via de basisschool van uw kind ontvangt u nadere informatie. 

"Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding! We laten graag onze school zien!"

Keuzelab

Leerlingen kiezen bij ons geen stroming of profiel in de brugklas. Dat is een heel bewuste keuze. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen alle ruimte krijgen om te ontdekken wat er bij hen past. In het keuzelab in de brugklas krijgen de brugklasleerlingen een middag de ruimte voor eigen invulling. Hierbij kunnen ze kiezen om bijvoorbeeld te werken aan een project in het IT Lab of om te oefenen met debatteren bij Taal & Talent. Ook kan van deze middag gebruik gemaakt worden van vakbegeleiding of -verdieping. 

De mentorcoach

Elke brugklas heeft zijn eigen mentorcoach. Deze zorgt ervoor dat de nieuwe brugklasleerlingen de weg leren kennen op hun nieuwe school. Elke week zijn er een aantal mentorcontactmomenten. In die momenten komen steeds andere onderwerpen aan de orde, zoals het plannen en maken van huiswerk. De mentorcoach is voor u als ouder het eerste aanspreekpunt van school.  

Veelgestelde vragen