Samen morgen ontdekken

Als leerling

Van basisschool naar het voortgezet onderwijs

Het is een hele stap: de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Iedereen beleeft die stap weer anders. Misschien ben jij er helemaal aan toe, maar misschien vind je het ook best spannend! Gelukkig sta je er niet alleen voor, wij zorgen ervoor dat dat de overstap naar onze school voor jou zo prettig mogelijk verloopt.

Op deze pagina proberen we je daarom alvast een beetje wegwijs te maken. Want we kunnen ons voorstellen dat je behoorlijk nieuwsgierig bent.

 

Dakpanbrugklas

Op onze vestiging kennen we verschillende 'dakpannen' in de brugklas, namelijk de MH-dakpan, HV-dakpan en de Gym-brugklas. Afhankelijk van het advies dat je van je basisschool hebt gekregen verwelkomen we je graag op onze school! Lees meer hierover op de pagina brugklas

                                                                                                

Belangrijk voor jou

Jouw start op school

Wat kun je verwachten in die eerste weken? Natuurlijk ga je de de school ontdekken en leer je je nieuwe klasgenoten en docenten kennen. We zorgen er samen voor dat je binnen no time helemaal op je plek zit bij ons op de vestiging. Begeleiding van je mentorcoach en een uitgebreide wenperiode met allerlei leuke activiteiten zorgen hiervoor. Nadere informatie kun je vinden op de brugklaspagina.

Bij wie kom ik in de klas?

Je komt in de klas bij leerlingen met hetzelfde advies als jij. Daarnaast kijken we bij het indelen van de klassen naar de basisschool waar je vandaag komt en naar je woonplaats. Zo kom je vaak al in de klas bij kinderen die je kent. En onthoud: je maakt gauw nieuwe vrienden! 

Aanspreekpunt

Elke klas in de onderbouw heeft een eigen mentorcoach: je eigen begeleider bij het kennismaken met onze school en alles wat daar bij komt kijken. Iedere week heb je een aantal contactmomenten waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld het maken en plannen van huiswerk. Je mentorcoach is voor jou en je ouders het eerste aanspreekpunt op school.

Je eigen iPad

Op Het Noordik hebben we ICT rijk onderwijs, dat zie je terug in het gebruik van de iPad. Die iPad hoeven je ouders niet aan te schaffen, elke leerling krijgt er een te leen van school. Het gebruik van iPads in de lessen maakt leren interactief en dus leuker en interessanter! Je gebruikt je iPad op school maar mag hem ook mee naar huis nemen. Je eigen iPad, hoe cool is dat!

Dé feestcommissie van Het Noordik

Gek op feesten en activiteiten? Dan wil jij het Het Noordeac zeker in de gaten houden. Het Noordeac is de feestcommissie van het Noordik Lyceum en sinds jaar en dag de motor achter de gaafste activiteiten en verreweg de coolste schoolfeesten van de hele regio. Volg Het Noordeac op facebook en Instagram en mis geen enkele activiteit. Want je schooltijd moet niet alleen leerzaam - maar ook leuk zijn!

Waar word jij blij van?

ICT Rijk onderwijs

Ben jij gek op alles wat met ICT te maken heeft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kom kijken in ons IT lab, een speciale ruimte in de school waar we werken aan de meest gave projecten. Ga aan de slag met een 3D printer of programmeer je eigen robot! 

Muziek en theater

Is muziek jouw passie? Sta je graag op een podium? Voor de liefhebbers van muziek en theater hebben wij de theaterklas en natuurlijk onze beroemde musicals zoals Hakuna Matata en Ariel. Heb je al ontdekt wat de volgende musical gaat worden? Lees meer op onze pagina's Kunst en Cultuur en The Voice

Sportieveling?

Bekijk het uitgebreide aanbod in onze lessen lichamelijke opvoeding bij Sport en Bewegen. Talentvolle jonge sporter met een LOOT status? Bekijk dan onze informatie op de pagina topsport talentschool. Voor onderwijs op maat om jouw ambities op sportief gebied mogelijk te maken.

Stromingen

Weet jij al precies wat je later wilt worden en waar je kwaliteiten en talenten liggen? Wij kunnen ons voorstellen dat je dat nog niet weet. Daarom krijg je op het Noordik Lyceum alle ruimte om dat te onderzoeken. Maak kennis met de debatclub bij Taal & Talent. Leef je creatief uit bij Kunst & Cultuur. Start je eigen bedrijfje bij Maatschappij & Ondernemen of neem deel aan een olympiade bij Wetenschap & Technologie. Je krijgt de ruimte om te ontdekken wat bij jou past. 

Taal & Talent
Maatschappij & Ondernemen
Kunst & Cultuur