Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport

Combi: topsport + opleiding

Talentvolle sporter: opgelet! Sport jij op hoog niveau en wil je de absolute top bereiken? Ga jij wat school betreft ook voor het hoogst haalbare? Op Het Noordik juichen we dat van harte toe. We helpen je dan ook graag!

Sporten op topniveau en ook nog eens presteren op school, dat is behoorlijk pittig. Je wilt geen training missen, maar er ligt nog een berg huiswerk op je te wachten. Of je hebt een belangrijke wedstrijd, maar op school wordt er ook het nodige van je verwacht. Best lastig!

Je sport is belangrijk, maar je wilt over een paar jaar ook graag een mooi diploma op zak hebben. Op Het Noordik helpen we je de juiste keuzes te maken. Ons Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport kan voor jou een uitkomst zijn.

Wat is het Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport?

Leerlingen van Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport gaan naar Het Noordik in Almelo, Vriezenveen of Vroomshoop. Je hebt hiervoor wel een TopsportTalent-status nodig (voorheen Loot-status). Deze krijg je op school als je van je sportbond de status van Belofte (B), Nationaal Talent (NT) of Internationaal Talent (IT) hebt gekregen.


Als topsportleerling heb je contact met je persoonlijke begeleider. Samen met deze begeleider ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om op hoog niveau sporten en leren met elkaar te combineren.

"Door mijn TopsportTalent-status hoef ik niet alle vakken te volgen. Ik ben erg blij met mijn keuze voor Het Noordik"
Daan Roetgering, klas CR24

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Elke leerling is anders en elke situatie is anders. Afhankelijk van jouw talenten, inzet en ambitie werken jij en jouw TopsportTalent-begeleider aan een oplossing die het beste bij jou past. Maatwerk noemen we dat. Denk daarbij aan:
• een aangepast lesrooster
• de mogelijkheid om vrij te krijgen voor wedstrijd of training
• ontheffing van bepaalde vakken

 

Contactgegevens TopsportTalent-coordinatoren

De heer J. Ligtenberg j.ligtenberg@noordik.nl, tel. 0546 – 81 98 89
De heer S. Pol s.pol@noordik.nl, tel. 0546 – 48 48 48

 

Meer weten?

Meer informatie vind je ook op de website van het Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport.