Groep 8 winactie!

Zit jij in groep 8 en wil je voor je hele klas kaartjes winnen voor onze Noordikmusical 

Herakles met een k?! Doe dan mee met onze leuke en makkelijke winactie!

De musical is van 4 t/m 8 juli 2022  te bewonderen in het Theaterhotel in Almelo.

Wat moet je doen?

 Maak een originele en creatieve foto met een bal en stuur je mooiste, gekste, leukste, grappigste of coolste foto op naar het Instagramaccount van de musical: @noordikherakles. (Je kunt denken aan een coole tekening van een bal, of maak een foto van een trucje met een bal etc.) Alle soorten ballen mogen gebruikt worden, dus wees creatief!

Vermeld bij je inzending je naam, leeftijd, school en insta/e-mail, zodat wij makkelijk contact met je kunnen opnemen als je de winnaar bent.

Let op!! Je foto moet voor woensdag 9 februari 2022 ingestuurd zijn!

Wat kun je winnen?

Degene met de origineelste inzending van deze actie wint de prijs: vrijkaartjes voor zijn/haar hele klas voor de middagvoorstelling van de musical. Daarnaast win je een meet & greet met de hoofdrolspelers.  Hoe leuk is dat?! De jury bestaat uit de pr- club van de musical.

Wat als je wint?

Als je wint maken wij dat bekend op onze socials en we sturen je een bericht om af te spreken wanneer we jou en jouw klas de prijs kunnen overhandigen. Wij nemen dan natuurlijk ook wat lekkers mee!

 Doe jij mee??

 

 

Een driejaarlijks hoogtepunt: de musical!

Ben jij een musicalliefhebber? Dan voel je je thuis op CSG Het Noordik. Eens in de drie jaar voeren we een musical op voor een groot publiek. Heb jij zang, dans of acteertalent? Of krijg jij energie van spelen in de orkestbak of bezig zijn achter de schermen? Dan is meewerken aan de Noordikmusical echt iets voor jou!

Herakles met een K: het verhaal

Het is april 2022: Ons verhaal begint met een selectiewedstrijd in het voetbalstadion; Heracles tegen Twente. De jonge voetbalster Lieke, een talent van wie veel verwacht wordt, is erg gespannen. Ze speelt een slechte eerste helft en mist een dot van een kans! In de rust blijft ze alleen achter op het veld. Het is niet haar dag. Ze kijkt naar de grote voetbalbeker, die al klaar staat. Op de beker staan vrouwen afgebeeld. Ziet ze dat nou goed? Het lijkt of de vrouwen bewegen….Meer dan 3000 jaar terug in de tijd

De vrouwen (muzen) vertellen het meisje het verhaal over haar voetbalclub; Herakles. Een verhaal dat al in de 6e eeuw voor Christus werd verteld:

Na een aards avontuurtje van oppergod Zeus,  is de moeder van Herakles, een mooie, aardse Griekse vrouw, zwanger van Zeus. Er zal een halfgod geboren worden op Aarde; Herakles! Is het niet enig? En bovendien: een halfgod die een held is, zal onsterfelijk zijn! Zeus is (letterlijk) in de wolken; Herakles moet een held worden.

Hera, de godinnenvrouw van Zeus, is natuurlijk stikjaloers. En ze is niet de enige. Hades, de broer van Zeus én god van de onderwereld, is ook wat minder blij met het nieuws: hij vindt dat hij gaat over leven en dood, niet zijn broer Zeus. Hades zal er alles aan doen, om te voorkomen dat Herakles een held – en dus onsterfelijk - wordt. Hij laat de levensdraad van Herakles doorknippen door zijn Zieners, maar de oude zieners zien helaas niet meer zo goed. Ze knippen per ongeluk de draad van de moeder van Herakles door en precies op dat moment, wordt de moeder van baby Herakles doodgebeten door een slang. Herakles heeft dus geen moeder meer.

Twee Twentse lieve oude mensen, Marietje en Jozef (Timmerman in Spiekerbokse), vinden baby Herakles en besluiten voor het kind te zorgen. Ze hebben zelf geen kinderen en verzorgen hem goed; als een geschenk uit de hemel.

Herakles voelt al vanaf zijn jonge jaren dat hij anders is. Zijn ouders zijn heel lief, maar ook een beetje vreemd. En ze praten zó raar! Hoort hij hier wel echt thuis? Soms laat hij, uit onhandigheid, wel eens iets vallen en dan is het meteen stuk! Hij kan er niets aan doen, het is alsof hij z’n eigen krachten niet kent. Alsof hij niet thuishoort op de plek waar hij nu woont.

Herakles leert uiteindelijk het verhaal over zijn echte ouders en vertrekt naar de Olympus om op zoek te gaan naar zijn echte vader Zeus. Zeus ontvangt hem met open armen, maar vertelt Herakles dat hij eerst opdrachten moet uitvoeren om een echte held te worden. Hiervoor komt Herakles terecht bij Philoctetes, kortweg Phil.  Herakles wordt door Phil getraind tot krachtpatser die de uitdagingen van koning Eurystheus kan uitvoeren om een held te worden.

Eurystheus maakt het hem niet makkelijk; Herakles moet 12 werken uitvoeren om te bewijzen dat hij de heldenstatus verdient. Herakles maakt ondertussen ook kennis met de mooie  dochter van Eurystheus: Mel.

Zij vindt Herakles in eerste instantie maar een aansteller, een ijdeltuit. Herakles op zijn beurt, vindt Mel stug en vermoeiend feministisch. Maar kloppen deze vooroordelen wel? Lukt het Herakles om, wanneer Oei en Auw de boel in de war schoppen, trouw aan zichzelf te blijven en durft hij zijn hart te volgen?

We zijn terug in 2022, de voetbalderby

De tweede helft van de voetbalderby begint. Lieke is nog steeds gespannen, maar wie weet heeft ze iets aan het verhaal van Herakles gehad. Durft ook zij haar hart te volgen? En wat betekent het dan om een echte voetbalheld te zijn?

Vier avonden in het Theaterhotel - 4 t/m 8 juli 2022

De bekendmaking dat Herakles de opvolger is van Ariel.

Startdag Musical

Dans, koor, orkest, grime, PR, organisatie, decor, kostuums, techniek en script: alle verschillende discliplines kwamen bijeen op de startdag van de musical in het Theaterhotel. Na een dag van hard werken werd er een veelbelovende eindpresentatie gehouden waarin elke discipline de opbrengst van de bijeenkomst liet zien. Wat een topdag!

Kick off voorbereiding musical Herakles

Hoe help jij bij de musical?

 • Rollen

  Tja, wie staat er uiteindelijk op het podium? Meerdere personen zijn er nodig om alle rollen te vervullen. Doe jij auditie voor één van de rollen?

 • Dans

  De dansgroep staat onder leiding van Sanne Lohuis en Stephanie Reinerink van dansschool La SteSa in Almelo. Iedere week staan deze dames vol enthousiasme voor onze geweldige dansgroep.

  De dansgroep is goed voorbereid op de musical en ze kunnen niet wachten om op het podium te shinen.

 • Decor

  Het decor van de musical wordt volledig zelf gebouwd. Daar kunnen we dus wel wat handige handjes bij gebruiken. En het eindresultaat? Dat wordt prachtig!

 • Techniek

  Wanneer de spotlights vol op de hoofdrolspeler? En wanneer dimmen we het licht en geluid? Kijk, om tot een echte beleving te komen voor het publiek, is techniek ook een belangrijk aspect. Iets voor jou?

 • Koor en orkest

  Het orkest bestaat uit leerlingen en docenten die onder leiding van de altijd enthousiaste Hans Lammers samen repeteren. Het koor is bezig met het instuderen van de liedjes onder leiding van Gerja van der Beek. Elke vrijdagmiddag klinken de mooie klanken van koor en orkest door de aula bij de Noordikslaan. Kom gerust eens luisteren!

 • Grime en kleding

  Het is een hele kunst om de spelers om te toveren in hun rollen. Niet alleen qua kleding, maar ook met visagie. En die mimiek, die moet natuurlijk ook achterin de zaal te zien zijn. 

  Die geweldige outfits, die hebben we niet zomaar kant-en-klaar. Ook hier is een geweldig team mee aan de slag om alles te ontwerpen en passend te krijgen. Is hier een rol voor jou in weggelegd?