Ontdek jouw muzikale talent

Is muziek helemaal jouw ding? Wil jij van muziek je vak maken of wil je naar het conservatorium? In samenwerking met het ArtEZ conservatorium biedt Het Noordik je een meerjarige vooropleiding voor Klassieke Muziek, Jazz & Pop of Docent Muziek. Wij helpen je om jouw muzikale talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen.

Best Singer

Wie betover jij met jouw stem? Doe mee met Best Singer! Elke vestiging heeft zijn eigen voorronde. De beste zangers en zangeressen stromen door naar de Almelose finale, samen met andere Almelose scholen. Wist je dat The Voice of Holland-finalisten Merle en Emma ook op Het Noordik zaten?

Toelating tot het ArtEZ Conservatorium

De muziekstroom wordt aangeboden bij Het Lyceum. Je volgt verschillende muziekprojecten waarmee muzikale vaardigheden en speeltechnieken traint. Naast het vak Muziek krijg je ook theorieles. Aan het eind van je examenjaar ontvang je een certificaat. Daarmee ben je qua theorie toelaatbaar tot het ArtEZ Conservatorium.

De band van Het Noordik

Zangers, zangeressen en muzikanten opgelet: is de Noordikband wat voor jou? Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich aanmelden voor de Noordikband.