Maatschappij en ondernemen

Maatschappij en ondernemen

Je reis bij Het Noordik begint in de brugklas. Maar na schooltijd sta je nog steeds midden in de maatschappij. Continu maak je keuzes. Wat doe je? En waarom? Het Noordik helpt je om allerlei -met een moeilijk woord- vaardigheden te leren, zodat je zelfstandig en zelfverzekerd de wereld ingaat. 

Wat ga jij 'later' ondernemen? Een wereldreis? Of start je jouw eigen bedrijf? Bij Het Noordik krijg je veel kansen om alvast te ontdekken wat dit allemaal is.

Start je eigen bedrijf

Welk advies je ook krijgt, bij Het Noordik kun je jouw eigen bedrijf starten. Verkoop stroopwafels in de kantine of bouw je eigen webshop. 

Economie en Ondernemen

Bij Het Noordik Vroomshoop kun je in de bovenbouw van het vmbo het profiel Economie & Ondernemen kiezen. Bouw een eigen webshop, denk aan de styling en inrichting van de winkel, zorg voor goede productfoto's. Bij ondernemen komt meer kijken dan je denkt. En wij helpen je hier graag bij op weg!

Het Noordik Vecon Business School

Het Noordik Lyceum is een Vecon Business School. Dat betekent dat leerlingen uitgebreid kennis kunnen maken met economie en ondernemerschap. Als je dit afrondt, dan krijg je ook nog eens een extra certificaat. Heb je die gelijk in the pocket!

Maatschappijleer of maatschappij-wetenschappen?

Dacht je dat dit hetzelfde was? Het klinkt wel zo, hè! Bij maatschappijleer gaat het over samenleven met andere mensen. Soms supergezellig als je met je vrienden op stap bent, maar soms ook erg frustrerend als er iemand voor je treuzelt bij de kassa.

Bij maatschappijwetenschappen duik je in 'het denken en doen' van de mens. Niet één schooljaar, maar in de hele bovenbouw. Als het past binnen je havo- of vwo-profiel uiteraard.