vmbo

Het vmbo leidt op tot een opleiding in het mbo op niveau 2 of 3. In de bovenbouw kies je een profiel, waarbij je alvast praktijkervaring opdoet. In Vroomshoop is het ook mogelijk om het Leerwerktraject te volgen. Dan ga je twee dagen per week naar school en doe je drie dagen per week alvast ervaring op in de praktijk.

mavo

De mavo is bij alle vier de vestigingen van Het Noordik te volgen. Voor de Noordikslaan is wel een mavo-havo advies nodig. Als je de mavo afrondt, kun je een mbo-niveau 4 opleiding volgen. Of stroom door naar de havo. 

havo

De havo volg je volledig bij de Noordikslaan in Almelo. In Vroomshoop kun je alleen de onderbouw volgen van de havo, de bovenbouw (vanaf leerjaar vier) volg je in Almelo. Met een havo-diploma op zak kun je door naar het hbo. Maar een mbo-opleiding is uiteraard ook mogelijk. 

vwo

Het atheneum is de vorm van vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) zonder de klassieke taal. Vanaf leerjaar 2 noemen we het geen vwo meer, maar atheneum. Onderscheidend aan het atheneum bij Het Noordik is het vakoverstijgend leren. Dat is het aanleren van academische vaardigheden (analytisch denken, argumenteren en onderzoeksvaardigheden opdoen).

gymnasium

Het gymnasium sluit goed aan bij de nieuwsgierige leerling. het verschil met het atheneum is niet alleen de extra klassieke talen (Grieks en Latijn), maar ook de uitdagende vorm van het onderwijs bij alle vakken. 

Gymnasium - Noordikslaan