Niveaus

vmbo

Het vmbo leidt op tot een opleiding in het mbo op niveau 2 of 3. In de bovenbouw kies je een profiel, waarbij je alvast praktijkervaring opdoet. In Vroomshoop is het ook mogelijk om het Leerwerktraject te volgen. Dan ga je twee dagen per week naar school en doe je drie dagen per week alvast ervaring op in de praktijk.

mavo

De mavo is bij alle vestigingen van Het Noordik te volgen. Voor Het Noordik Lyceum in Almelo is wel een mavo-havo advies nodig. Als je de mavo afrondt, kun je een mbo-niveau 4 opleiding volgen. Of stroom door naar de havo. 

havo

De havo kan je volgen op Het Lyceum in Almelo en op de vestiging in Vroomshoop. Het verschil is dat jev de havo volledig kan doen bij Het Lyceum in Almelo. In Vroomshoop kun je de onderbouw volgen van de havo. Vanaf leerjaar 4 ga je naar Het Lyceum in Almelo. Die overstap gaat moeiteloos, want Het Noordik Vroomshoop en Het Lyceum werken nauw samen.

Met een havo-diploma op zak kun je door naar het hbo. Maar een mbo-opleiding is natuurlijk ook mogelijk. 

vwo

Het atheneum is de vorm van vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) zonder de klassieke taal. Vanaf leerjaar 2 noemen we het geen vwo meer, maar atheneum.

Op Het Noordik Vroomshoop kan je de eerste 3 jaar van het vwo doen. Daarna stroom je moeiteloos door naar Het Lyceum.

Op Het Lyceum volg je de vwo volledig. Onderscheidend aan het atheneum bij Het Noordik Lyceum is het vakoverstijgend leren. Dat is het aanleren van academische vaardigheden (analytisch denken, argumenteren en onderzoeksvaardigheden opdoen).

gymnasium

Het gymnasium sluit goed aan bij de nieuwsgierige leerling. Het verschil met het atheneum is niet alleen de extra klassieke talen (Grieks en Latijn), maar ook de uitdagende vorm van het onderwijs bij alle vakken. Het gymnasium kan je alleen op Het Lyceum volgen.

Gymnasium - Lyceum