Techniek is de toekomst

Het valt je niet op, maar bij al je dagelijkse handelingen gebruik je techniek. Als je gamet op je telefoon, als je het lichtknopje indrukt of als je fietst. Bij Het Noordik leer je de basisvaardigheden. En word je hier helemaal enthousiast van? Dan kun jij je hier volop in verdiepen.

IT-college

Hou jij van games, robots, ben je creatief en vind je het leuk om te programmeren en te ontwerpen? Dan hebben we iets voor jou. Denk jij dat je het in je hebt om samen met je team een supergave digitale escaperoom te ontwerpen en programmeren? Zie jij jezelf al bezig om geheime boodschappen digitaal te versleutelen, of juist codes te kraken? Lijkt het jou wel wat om een kunstvoorwerp te ontwerpen en uiteindelijk in 3D te printen? Dan is het IT College bij Het Noordik Lyceum echt iets voor jou!

Sterk Techniek Onderwijs

De vmbo-vestigingen van Het Noordik maken onderdeel uit van Sterk Techniekonderwijs (STO) Twente. Door gezamenlijk op te trekken met andere scholen en het bedrijfsleven wordt techniek positief op de kaart gezet. Het doel: jongeren enthousiasmeren voor een technische opleiding, want techniek, dat zit echt overal in en daar maak je continu gebruik van. Als je op je fiets zit, als je gamet of aan het appen bent, maar ook als je onder de douche staat. Techniek is reuze-interessant, één grote ontdekkingstocht!

in de video hieronder zie je meer over de samenwerking van Sterk Techniekonderwijs in de regio Twente. 

Uitleg over Sterk Techniekonderwijs Twente