Reizen

Reis mee met Het Noordik

Ben je reislustig aangelegd? Of wil je gewoon wel eens wat verder reizen dan je dagelijkse fietstochtje van en naar school? Dan heb je geluk, want met Het Noordik kom je nog eens ergens. We gaan op excursies, stedentrips en werkweek. Soms nemen we zelfs een kijkje in het buitenland.

“Op Het Noordik krijg ik de kans om meer van de wereld te zien en nieuwe plekken te ontdekken.”
Zainab

Hoe zit het met....

 • Busvervoer

  Woon je wat verder weg van school en wil je in de winter liever met de bus dan met de fiets? Dat kan! Je kunt dan gebruik maken van de reguliere lijndiensten tegen een gereduceerd tarief, door een busabonnement via het Noordik af te sluiten. Leerlingen en ouders ontvangen in het begin van het schooljaar meer informatie. 

 • Excursies

  Niet alleen binnen, maar ook buiten de schoolmuren valt veel te leren. Een goede reden om op excursie te gaan! Wat je je daarbij voor moet stellen? Nou, bijvoorbeeld een bezoek aan een bedrijf of een museum. Of een tochtje naar de Tweede Kamer in Den Haag

 • Stedentrip

  Hoe gaaf is het om meer van de wereld te ontdekken? Het Noordik geeft je de kans en neemt je mee op stedentrip naar bijvoorbeeld Parijs, Berlijn of Londen. 

 • Werkweken

  In de derde klas, ga je op werkweek. De reis gaat naar Luxemburg of Thüringen.