JuniorClass

Maak kennis met Het Noordik Vriezenveen

Wat is de Juniorclass?

Bij Het Noordik Vriezenveen maken leerlingen in de onderbouw kennis met allerlei beroepen en vakgebieden bij de Masterclasses. Zo kunnen zij een goede keuze maken voor een vmbo-profiel in de bovenbouw dat goed bij hen past. Voor leerlingen in groep 7 organiseert Het Noordik Vriezenveen de Juniorclass: een variant voor basisschoolleerlingen om alvast kennis te maken met de vakken Techniek en Zorg & Welzijn. 

Docenten van groep 7 kunnen hun klas aanmelden voor een van de acht dinsdagmiddagen, waarbij per middag (12.30 - 14.30 uur) twee groepen aan de slag kunnen met één van bovenstaande vakken. 

Wat kun je doen?

Bij de Juniorclass maken leerlingen uit groep 7 (of in het geval van een combinatieklas, ook de andere leerlingen uit groep 6 of 8) kennis met de vakken Zorg & Welzijn of Techniek. Tijdens deze praktijkles ontdekken leerlingen hun talenten en interesses. De groep 7-leerlingen maken zelf een keuze wat zij die middag willen doen. Zo is er voor ieder wat wils.

Zorg & Welzijn

Bij de praktijkles Zorg & Welzijn gaan de leerlingen onder andere aan de slag in de keuken. Na een korte uitleg gaan zij in groepen bakken of koken. Ook krijgen ze les over (gezonde)voeding. Het eindresultaat mogen zij natuurlijk zelf proeven, in de klas of thuis! 

Techniek

Het Noordik Vriezenveen heeft een ruim technieklokaal met veel verschillende apparatuur. Een ideale ruimte waar basisschoolleerlingen hun ogen uitkijken en zelf ook de handen uit de mouwen steken. Natuurlijk mag hun eigen (kunst)werk mee naar huis! 

Inschrijven voor de Juniorclass

Via het onderstaande formulier kun je een groep 7 aanmelden voor de Juniorclass. Heeft jullie basisschool meerdere groepen 7? Vul dan voor elke klas apart het formulier in. 

Gegevens van de basisschool

In het geval van een combinatieklas kunt u de leerlingen van de andere groep hierbij meerekenen.

Wil je hier het aantal leerlingen aangeven dat kiest voor een praktijkles zorg & welzijn?

Wil je hier het aantal leerlingen aangeven dat kiest voor een techniekles?

Velden met een * zijn verplicht