Gezondheid en sport

Gezondheid, wat heeft dat nou met school te maken? Nou, heel wat! Want als je ziek bent, kun je niet naar school. Ben je fit, dan helpt jou dat beter te presteren. Op Het Noordik zorgen we voor een veilige schoolomgeving, hebben we aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling én zijn we een gezonde school. Lees hier hoe gezond wij zijn. 

Kiezen voor sport in de bovenbouw

Misschien wil je later wel iets doen met sport? Dan kan het profiel D&P interessant voor je zijn. Dit profiel volg je in de bovenbouw en ook kun je dan nog kiezen voor het vak SDV (sport, dienstverlening en veiligheid). Bij SDV krijg je les in allerlei sporten en leer je hoe je ondersteuning kunt geven bij sport- en bewegingsactiviteiten. 

Er zijn nog meer profielen en keuzevakken! Lees alles over ons onderwijsaanbod 

“Teamwork makes dreams work. Goed werken in een team heb ik geleerd door SDV.”
Emma

IRun2BFit

IRun2BFit is een project over bewegen. Tijdens biologie, lichamelijke opvoeding en de mentorlessen gaat het onder andere over trainen, hartslag, blessures en voeding. Zo leer je alle ins en outs van een gezonde leefstijl. Natuurlijk ga je ook zelf lekker bewegen. Dat doen we tijdens de lessen LO, maar ook samen met de Sportfabriek, Fysio Twenterand en Sportpromotie Twenterand. Ons doel is om samen de finish te halen van de 5 kilometer lange Twenterandrun! Jong geleerd is oud gedaan, dus die gezonde leefstijl hou je veel gemakkelijker vol. 

Hoe zit het met....

 • De kantine

  Al jaren beloont het Voedingscentrum onze kantine met de ‘Gouden Schaal’. Die krijg je alleen als je als schoolkantine goed bezig bent met gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Bij ons vind je in de automaten vooral verantwoorde snacks. En tijdens de pauze kun je in de corner gezonde, vers belegde broodjes kopen. Lekker man! 

 • Water uit de tap

  Je kunt flesjes water kopen of je eigen flesje vullen met koel water bij een van de watertappunten. Gratis!

 • Bewegen

  Met z’n allen werken we aan IRun2bfit. Dit is een project over bewegen en een gezonde leefstijl. Het uiteindelijk doel: om 5 kilometer hardlopen tijdens de Twenterandrun!  

 • De rookvrije school

  Wij hebben een rookvrije school. Niemand mag roken op het schoolterrein. Jij niet, je klasgenoten nietje docenten niet, andere mensen die hier werken niet en bezoekers niet. Da’s duidelijk, toch?