Gezondheid en sport

Gezondheid en sport

Gezondheid, wat heeft dat nou met school te maken? Nou, heel wat! Want als je ziek bent, kun je niet naar school. Ben je fit, dan helpt jou dat beter te presteren. Op Het Noordik zorgen we voor een veilige schoolomgeving, hebben we aandacht voor jou en je persoonlijke ontwikkeling én zijn we een gezonde school. Lees hier hoe gezond wij zijn. 

LO2 in de bovenbouw

Wil je naar de opleiding Sport & Bewegen, of ben je geïnteresseerd in geüniformeerde beroepen (defensie, politie)? Misschien wil je je als vrijwilliger nog verder verdiepen als scheidsrechter, trainer, coach of toernooiorganisator? Of vind je het het gewoon alleen maar heel plezierig om met sport bezig te zijn? Dan is LO2 iets voor jou!

Wij geven LO2 om een sportief profiel binnen de school aan te bieden. Daarnaast heeft LO2 een breed vakkenaanbod en ontwikkel je jezelf op sportgebied. 

Ben je zelf sportief, gemotiveerd en geïnteresseerd in de sporten en bewegen? Dan kun jij de keuze maken voor LO2 in de bovenbouw. 

Er zijn nog meer profielen en keuzevakken. Lees hier alles over onder het kopje onderwijs. 

Noordik Run

De Noordik Run is een project over bewegen. Tijdens biologie, lichamelijke opvoeding en de mentorlessen gaat het onder andere over trainen, hartslag, blessures en voeding. Zo leer je alle ins en outs van een gezonde leefstijl. Natuurlijk ga je ook zelf lekker bewegen. Dat doen we tijdens de lessen LO, maar ook samen met de Sportfabriek, Fysio Twenterand en Sportpromotie Twenterand. Ons doel is om samen de finish te halen van de 5 kilometer lange Twenterandrun! Jong geleerd is oud gedaan, dus die gezonde leefstijl hou je veel gemakkelijker vol. 

Hoe zit het met....

 • De kantine

  Al jaren beloont het Voedingscentrum onze kantine met de ‘Gouden Schaal’. Die krijg je alleen als je als schoolkantine goed bezig bent met gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Bij ons koop je vooral verantwoorde snacks. En tijdens de pauze kun je  gezonde, vers belegde broodjes kopen. Lekker man! 

 • Water uit de tap

  Je kunt flesjes water kopen of je eigen flesje vullen met koel water bij een van de watertappunten. Gratis!

 • Bewegen

  Met z’n allen werken we toe naar de Noordik Run. Dit is een project over bewegen en een gezonde leefstijl. Het uiteindelijk doel: om 5 kilometer hardlopen tijdens de Twenterandrun!  

 • De rookvrije school

  Wij hebben een rookvrije school. Niemand mag roken op het schoolterrein. Jij niet, je klasgenoten nietje docenten niet, andere mensen die hier werken niet en bezoekers niet. Da’s duidelijk, toch?