Kunst en cultuur

Cultuur, muziek en theater

Tijdens de oriëntatiedagen in Vriezenveen kun je allerlei gave dans- en theaterworkshops volgen. Wat dacht je van hiphop, dj of goochelen? Op Het Noordik krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, ook op cultureel gebied. Niet alleen in de brugklas, maar ook de jaren erna. Leef je uit in onze beeldende vakken muziektekenen en handvaardigheid.  

Theaterklas

Sommige mensen hebben een natuurlijke aanleg om op het podium te staan. Ze houden van theater en acteren. Ben jij zo iemand? Dan is de Theaterklas echt iets voor jou! 

Misschien vind je toneel en drama leuk, maar ben je nog zoekend naar wat je talenten precies zijn. Ook dan kun je terecht in de Theaterklas. In speciale cursussen ontdek je waar je begaafdheid ligt.  

Leerlingen van klas 1, 2 en 3 kunnen naar Talenthouse Studio 15 in Almelo voor de theaterklas (na de gewone lessen).

“Zo cool...wij hebben met de Noordikband opgetreden tijdens de kerstviering!”
Luuk

Vmbo-muziekdag

Een hele dag lekker muziek maken en workshops volgen onder leiding van muziekschooldocenten... Eén keer per jaar staat popcentrum Studio 15 in Almelo in het teken van de VMBO-muziekdag. 

De Noordikband

Zangers, zangeressen en muzikanten opgelet: droom jij van een echte band? De Noordikband speelt popmuziek en oefent elke dinsdag het vijfde uur. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich hiervoor aanmelden. 

Best Singer Het Noordik

Elk jaar organiseren we de talentenjacht Best Singer. De beste kandidaten van de verschillende Noordikvestigingen doen hieraan mee. Winnaars van de vestigingsfinales van Best Singer mogen hun lied opnemen in een echte studio. Ook gaan ze door naar de stadsfinale ‘Best Singer Almelo’. Sowieso is het prijs voor alle deelnemers: zij krijgen het door hen gezongen lied digitaal mee naar huis. 

Cultuurweek

In de cultuurweek krijgen leerlingen uit klas 3 workshops drum, djembe, zang, saxofoon, gitaar en basgitaar van muziekschooldocenten. Ook is er een interactief optreden in samenwerking met de Frank Droste Band.