Wat is een maatschappelijke stage?

Als leerling van Noordik Vriezenveen ga je op maatschappelijke stage. Je doet dan nuttig, zinvol werk, zonder dat het met school, leren of betaald werk te maken heeft. Waarom dat belangrijk is? Nou, onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Denk maar eens aan kerkenwerk of helpende handen bij de voetbalclub. Extra bonus voor joujij krijgt een kijkje in de praktijk en leert er van alles!

Hoe ziet een maatschappelijke stage eruit?

Je mag zelf je stageplek uitkiezen, bijvoorbeeld bij je eigen sportvereniging of een verzorgingstehuis in jouw buurt. Je gaat dertig uur (of meer als je wilt) aan de slag. Je krijg een echte stageovereenkomst. In een logboek kun je zien wat je moet doen en schrijf je zelf op wat je al hebt gedaan. Aan het eind van je stage vult je stagebegeleider samen met jou een evaluatieformulier in. 

Wanneer doe je de maatschappelijke stage?  

De stage doe je na schooltijd, in het weekend of in een vakantie. Zorg wel dat je aan het eind van de derde klas klaar bent met jstage. Je beloning is een stagecertificaat. 

“Door de maatschappelijke stage heb ik geleerd hoe ik mijn steentje bij kan dragen aan de samenleving.”
Vera

Stage in de bovenbouw

En dan is er ook nog een andere stage: de beroepsgerichte stage voor bb- en kb-leerlingen. Deze stage begint in klas 3. Mavoleerlingen krijgen ook een praktisch deel tijdens hun opleiding, hier wordt momenteel hard aan gewerkt.