Vmbo in Vriezenveen

Jouw vmbo-kb avontuur op Het Noordik begint in Vriezenveen! Je krijgt een aantal theoretische vakken en veel praktijkvakken. Als je vmbo-kb volgt, dan kun je aan het eind van klas 2 kiezen uit twee profielen die je vanaf klas 3 gaat volgen. Op Het Noordik in Vriezenveen bieden wij de volgende profielen aan: zorg & welzijn en dienstverlening & producten.

Vmbo-profielen

Op het vmbo kies je een profiel voor de bovenbouw. Er zijn twee profielen waaruit je kunt kiezen.

 • Zorg en welzijn

Dit is een profiel voor sociale, sportieve of creatieve leerlingen. Vind je het fijn om met mensen te werken? Houd je ervan om voor anderen te zorgen of ze te begeleiden? Zou je willen werken bij een zorgverlenende instelling? Dan is het profiel Zorg en welzijn geknipt voor jou. In deze sector vind je vast een beroep dat goed bij je past!

 • Dienstverlening & producten (D&P)

Een scala aan mogelijkheden, dat is wat dit profiel jou te bieden heeft. Bij D&P word je breed opgeleid. Anders gezegd: je kunt er allerlei kanten mee op. Wil je nog niet meteen kiezen, maar eerst op ontdekkingstocht gaan en uitzoeken wat jou interesseert? Dan ben jij bij uitstek geschikt voor dit profiel.

Loopbaanoriƫntatie en -begeleiding (LOB)

Weet jij al wat je worden wilt? Lastige vraag hè? Ook al heb je misschien nog geen idee over ‘later’, toch is het wel goed om er al vroeg over na te denken. Dat is waarom wij loopbaanoriëntatie en loopbaanbegeleiding (LOB) aanbieden. Tijdens de mentorlessen maak je soms een LOB-opdracht. Door deze opdrachten leer je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We kijken naar je kwaliteiten en naar het beroep dat daar goed bij past. In leerjaar 1 volg je daarnaast masterclasses en in leerjaar 2 maak je kennis met de vmbo-profielen voor de bovenbouw.

Op het vmbo volg je een aantal theoretische vakken. Daarnaast kies je een beroepsgericht profiel. Op school werk je aan je praktische vaardigheden. Zit je in de derde of de vierde klas, dan mag je tijdens stages laten zien wat je op school al geleerd hebt!

Het Noordik Vriezenveen heeft veel contact met bedrijven in de buurt. Dat is mooi, want nu kun jij kiezen uit interessante en leerzame stages.

Ook overleggen we veel met mbo-scholen. Want wij streven ernaar dat vmbo-leerlingen die door willen stromen naar het mbo een soepele overstap kunnen maken.

Dit wil je weten!

 • Coaching

  Je mentorcoach, met wie je vaak zult overleggen, is jouw persoonlijke begeleider. Ook als je meer ondersteuning nodig hebt, is de mentorcoach jouw aanspreekpunt.

 • Steuntje in de rug

  Ben je door ziekte of iets anders achterop geraakt? Of heb je voor een bepaald vak meer uitleg nodig? Bespreek dat dan gewoon met je mentorcoach. Samen gaan we op zoek naar het steuntje in de rug dat het beste bij jou past.

 • Extra uitdaging

  Misschien gaat het je wel zo goed af op het vmbo, dat je meer aankunt. Met je mentorcoach bespreek je wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld een vak volgen op een hoger niveau.