Samen morgen ontdekken

Als leerling

Je voelt je thuis in Vriezenveen

Welkom op de vestiging Vriezenveen. Een kleinschalige school waar we elkaar echt kennen. Je voelt je hier snel thuis. Wij vinden het belangrijk om voor leerlingen een veilige omgeving te creëren, waarin ze ervaren dat er aandacht en betrokkenheid is. 

''Goed contact met het basisonderwijs vinden we belangrijk.''

Maatwerk

Begeleiding

Als een leerling achterloopt door ziekte of een andere oorzaak kan hij/zij begeleiding krijgen. De mentor/coach gaat in gesprek met de leerling om te kijken waar ondersteuning geboden kan worden.

Uitdaging

Is een leerling goed in bepaald vak? Gedurende het jaar kijkt de mentor/coach naar de resultaten van de leerlingen. We bieden de mogelijkheid om één of meerdere vakken op hoger niveau te volgen.

Masterclass

Leerlingen in klas 1 krijgen masterclasses aangeboden. De masterclasses worden gegeven door (oud)leerlingen, ouder(s), voerzorger(s), instellingen en bedrijven. De leerlingen maken hierdoor kennis met verschillende maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen op de arbeidsmarkt. Leerlingen krijgen zo de kans om hun kijk op de wereld te verbreden. Daarnaast biedt de masterclass een afwisseliend onderwijsprogramma naast de reguliere lessen. 

Hoe zit het met...

  • Werken jullie met devices?

    Op de vestiging Vriezenveen krijgen alle leerlingen in klas 1 een mini-laptop aangeboden. Ouders betalen hiervoor een jaarlijkse bijdrage. Leerlingen en ouders hoeven dus niet zelf een laptop of iPad aan te schaffen. 

  • Welke niveaus zijn er in Vriezenveen?

    Leerlingen met een vmbo basis-, kader- of mavo/havo-advies kunnen onderwijs krijgen op onze vestiging. In leerjaar 1 zitten leerlingen in een B/K-, MA- of M/H-dakpanklas. Mocht een leerling voor leerjaar 2 een havo-advies krijgen, dan kan hij/zij instromen aan de Noordikslaan.