Samen morgen ontdekken

als leerling

Van basisschool naar voortgezet onderwijs

Het is een hele stap: de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Iedereen beleeft die stap weer anders. Misschien ben jij er helemaal aan toe, maar misschien vind je het ook best spannend! Gelukkig sta je er niet alleen voor, wij zorgen ervoor dat dat de overstap naar onze school voor jou zo prettig mogelijk verloopt.

Op deze pagina proberen we je daarom alvast een beetje een beeld te geven van onze school, want we kunnen ons voorstellen dat je behoorlijk nieuwsgierig bent.

''Door de oriƫntatiedagen leer je je klasgenoten en de school snel kennen.''
Femke

Belangrijk voor jou

Een nieuwe school. Dat betekent een nieuwe klas met bekende en onbekende klasgenootjes, nieuwe docenten en een nieuwe omgeving. Samen zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons.

Kennismaken

Elk jaar in de eerste schoolweek vinden de brugklasoriëntatiedagen plaats op woensdag, donderdag en vrijdag. Het doel van deze drie dagen is kennismaken met je klasgenoten, je mentor en de school.

Tijdens deze drie dagen krijg je verschillende work-shops, doe je sportieve activiteiten en leer je over praktische zaken, zoals Magister. 

Bij wie kom ik in de klas?

Je komt bij leerlingen in de klas die hetzelfde advies hebben als jij. Daarnaast kijken we bij het indelen van de klassen naar de basisschool waar je vandaan komt en naar je woonplaats. Zo kom je vaak in de klas bij kinderen die je al kent. En onthoud: je maakt snel nieuwe vrienden!

De mentorcoach

Elke brugklas heeft twee mentoren. Deze mentoren zijn ook je coach. De mentorcoach is het vaste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). In het begin van het schooljaar heb je een startgesprek met je coach en je ouder(s)/verzorger(s). Op school is het fijn als je gezien wordt. Daarom willen we je zo goed mogelijk leren kennen. In het eerste jaar coachen we je aan de hand van een coachgesprek. Deze vinden regelmatig plaats. 

Je eigen laptop

In Vriezenveen werken we met een mini-laptop. Deze laptop word je in het begin van klas 1 aangeboden. Je ouder(s)/verzorger(s) betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage. Steeds meer vakken hebben een digitale methode. Zo kun je soms kiezen of je in het boek werkt of dat je je huiswerk op de laptop maakt.

Waar is dat feestje?

Wij organiseren feesten, evenementen, thema acties en allerlei leuke uitjes voor de leerlingen op onze school. We organiseren voor elk leerjaar een ander schoolfeest/evenement.

We vergaderen één keer per maand en daarin overleggen we wat we voor de school kunnen doen. We gebruiken daarbij ook de meningen van de leerlingen.

Elk jaar kunnen nieuwe leerlingen zich inschrijven voor de leerlingenraad, daaruit kiezen we de meest creatieve leerlingen, die het best bij onze groep passen.

Weet jij al wat je wil worden?

In klas 1 volg je masterclass. Door een masterclass maak je kennis met verschillende beroepen. Er is een ruim aanbod waar je uit kunt kiezen. De masterclass wordt gegeven door (oud)leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), instellingen of bedrijven. Met de masterclass krijg je de kans om jouw kijk op de wereld te verbreden.