MBO-route niveau 2

MBO-route niveau 2 op Het Noordik Vroomshoop

Op Het Noordik kun je als BB leerling kiezen voor de MBO-route om jouw morgen te ontdekken. Met deze route start je op het vmbo en sluit je af op het mbo. Je blijft, na het behalen van je VMBO diploma, langer op Het Noordik Vroomshoop om je MBO 2 diploma te behalen.

 

Volg je eigen persoonlijke route

Je werkt in je eigen tempo met je eigen interesses en talenten toe naar het MBO-2 diploma. Tijdens deze MBO-route ga je veel stage lopen om te ontdekken wat goed bij jou past en waar je talenten liggen. Daarnaast ga je samen met de jongeren in deze groep verschillende opdrachten doen. Je volgt zo je eigen persoonlijke route waarin je van en met elkaar leert waar je interesses liggen.

Het grote voordeel is dat je niet de overstap hoeft te maken naar het mbo. Je blijft op Het Noordik Vroomshoop met dezelfde vertrouwde gezichten. Tijdens de doorlopende leerroute wordt je begeleid door je coach. Je coach volgt samen met jou je persoonlijke route en wanneer jij er klaar voor bent ga je op stage op een plek die bij jou past. En na het behalen van je mbo diploma niveau 2? Dan kun je aan het werk in je eigen vertrouwde omgeving of ga je mbo niveau 3 volgen. Aan jou de keus!

 

De voordelen van de MBO-route

De grote voordelen van de MBO-route op een rijtje:

  • Je gaat in je eigen omgeving naar school
  • Je kunt in je eigen omgeving stage lopen
  • Je gaat samen met school en het bedrijfsleven ontdekken welk beroep bij je past, je hoeft nog geen opleiding te kiezen
  • Wanneer je al goed weet welk beroep bij je past ga je meer leren over dat beroep
  • Jouw ontwikkeling bepaald de duur van de opleiding 
  • Je gaat met een MBO niveau 2 diploma van school. Je kunt daarmee aan het werk of verder leren.

 

 

Welke mbo-2 opleidingen kan je kiezen

We werken samen met Landstede. Samen met hen zorgen we ervoor dat je zo veel mogelijk informatie krijgt om een goede keus te maken die bij jou past. Je kan kiezen uit de volgende opleidingen:

  • Servicemedewerker
  • Dienstverlening (Helpende Zorg en Welzijn, Facilitair medewerker, Medewerker Sport & Recreatie)
  • Retailmedewerker
  • Servicemedewerker gebouwen
Servicemedewerker

Wil jij gevarieerd werken? Als servicemedewerker wissel je tussen verschillende taken. Je doet bijvoorbeeld een deel van de administratie, ontvangt daarnaast cliënten gastvrij én je zorgt ervoor dat de werkplekken in orde zijn. Ben jij zo'n duizendpoot? Dan is deze opleiding wat voor jou!

 

Dienstverlening (Helpende Zorg en Welzijn, Facilitair medewerker, Medewerker Sport & Recreatie)

Vind je het leuk om mensen te helpen én praktisch bezig te zijn? Dan ben je bij de opleiding Dienstverlening aan het juiste adres. Deze opleiding heeft meerdere studierichtingen, van werken in de sport en recreatie, facilitair medewerker of als helpende in de zorg of kinderopvang.

 

 

Retailmedewerker

De retailsector verandert. Denken we aan shoppen, dan is een fysieke winkel niet per se het eerste wat er in je hoofd opkomt. Als retailmedewerker kun je dan ook op allerlei plekken aan de slag. Op de winkelvloer of bij een informatie- of servicebalie bijvoorbeeld, maar zeker ook voor een online platform of webshop.

Servicemedewerker gebouwen

Als servicemedewerker gebouwen voer je allerlei grote en kleine klussen in en om gebouwen uit. Waar je dan aan moet denken? Aan het vernieuwen van keukens en badkamers, het aanleggen of repareren van leidingen voor water of elektriciteit, het vervangen van wandcontactdozen. Ook draai je je hand niet om voor het plaatsen van een dakraam of een deur, voor schilderwerk, het leggen van een vloer of het vervangen van een deurslot.