Expeditieonderwijs

Ontdek Gambia

In het zuiden van Gambia ligt het dorpje Dimbaya. Men heeft er grote plannen: het bouwen van een opleidingscentrum voor de jeugd. Plannen waren er wel, het geld niet. Het Noordik Vroomshoop zet zich in voor het bouwen van het ‘Skillscentre’ in Gambia. Inwoners en bedrijfsleven uit Vroomshoop en omstreken helpen ook mee om het benodigde geld bijeen te brengen!  

Ook biedt expeditieonderwijs leerlingen de kans om leeftijdsgenoten te ontmoeten in andere delen van de wereld.

Leren voor het leven!

Leren door te doen is een belangrijk aspect van expeditieonderwijs. Met z’n allen zet je een project op om het daarna ook daadwerkelijk uit te voeren op een andere plek in de wereld. Zo stap je uit je comfortzone, verleg je je grenzen en maak je kennis met een andere cultuur. Dat is ook nog eens superinteressant! We vinden het belangrijk dat je ervaart wat het betekent dat je mede-eigenaar bent van deze wereld! 

Wat leer je van expeditie-onderwijs? 

Tijdens je periode van 1 jaar in het expeditieteam leer je:
verantwoordelijkheid nemen en delen 
organiseren 
presenteren 
taken plannen en uitvoeren 
sponsorwerving en andere zaken op economisch vlak  

Leerlingen die meedoen aan expeditie-onderwijs komen ‘sterker’ terug. Hun zelfvertrouwen krijgt in de meeste gevallen een boost.

Kortom, expeditieonderwijs is leren voor het leven. 

 

"Een onvergetelijke reis voor leerlingen en docenten"
Mevrouw Jager Docent Zorg & Welzijn

Global Citizen

Het Noordik locatie Vroomshoop is een Global Citizen school. Het Global Citizen Network is er voor alle scholen in het voortgezet onderwijs die werken aan wereldburgerschap. Deze scholen delen allemaal hetzelfde doel: het opleiden van leerlingen tot wereldburgers die goed zijn voorbereid op de internationale en interculturele maatschappij.

Samen met alle andere scholen die een Global Citizen School zijn vormen we het Global Citizen Network waarbinnen we met en van elkaar leren internationaliseren. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen en delen van lesmateriaal en -methoden. Global Citizen coördineert het netwerk, biedt advies op maat en waarborgt de kwaliteit.

De voordelen voor onze leerlingen zijn dat ze lessen krijgen met een intercultureel tintje zoals taaldorp of gastdocenten, waar alle vakken aan mee doen en vindne er uitwisselingen plaats met een buitenlandse school of maken ze een buitenlandse reis. Daarnaast is er op school extra aandacht voor talenonderwijs.

Volg ons!

Weten wat we doen? En met welk doel? Volg ons werk via deze link: https://www.noordik-gambia.nu/index.html