De Noordik Jump

De Noordik jump is voor leerlingen van verschillende basisscholen uit Vroomshoop en de directe omgeving. Onze nieuwe brugklasleerlingen die erg opzien tegen de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs komen naar Het Noordik Vroomshoop voor De Noordik Jump. Deze Noordik Jump zorgt ervoor dat de overstap vloeiender zal verlopen. De leerlingen komen in totaal tien keer voor de zomervakantie bij Het Noordik Vroomshoop.

Hoe ziet een Noordik Jump middag eruit?

De leerlingen zijn in twee groepen verdeeld en aan elke groep is een mentorcoach gekoppeld. De mentorcoaches zijn bezig met zaken als ‘wat wordt er anders?’ en ‘wat neem je mee naar school?’. Er komen best wel wat spannende dingen op de leerlingen af als ze volgend schooljaar op Het Noordik Vroomshoop komen en zij zijn écht niet de enige die het spannend vinden. Door het hier met elkaar over te hebben en tips te geven wennen de leerlingen stap voor stap aan hun nieuwe school, zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs volgend schooljaar goed verloopt. 

 

 

Mentorcoach

Beide groepen krijgen een eigen mentorcoach. De mentorcoach begeleidt ze bij De Noordik Jump en beantwoord alle vragen die er zijn. De leerlingen en de mentorcoaches van beide groepen en de docenten die lessen verzorgen zijn allemaal enorm positief. De leerlingen vertellen enthousiast over de donderdagmiddag op Het Noordik Vroomshoop op hun eigen basisscholen. Een fantastisch en waardevol initiatief, waardoor de Jump naar het voortgezet onderwijs voor onze nieuwe brugklasleerlingen een stuk minder spannend is.

 

 

Meer informatie

Wil je meer weten over De Noordik Jump of vragen? Bel of mail ons. We beantwoorden je vragen graag!

  • 0546-642479
  • vroomshoop@noordik.nl