Samen morgen ontdekken

Als leerkracht

Welkom op Het Noordik vestiging Vroomshoop!

Een prettige, warme school waar leerlingen zich op hun plek voelen en we nauwe contacten hebben met de ouders van onze leerlingen. Daar staan we om bekend en dat vinden we belangrijk. We geven leerlingen alle ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontplooien. We nemen ze, samen met hun ouders, mee op ontdekkingsreis. Hoe we dat doen, is uitgelegd in dit filmpje!

Ga op ontdekkingsreis door onze school via de virtuele tour of samen met Emma, Robin en meester John!

 

Een impressie van onze school

Veelgestelde vragen van leerkrachten...

Ontdek Het Noordik locatie Vroomshoop

Iedereen heeft zijn eigen interesses, zijn eigen talenten en dat maakt elke leerling uniek. Bij Het Noordik laten we de leerlingen met veel verschillende vakgebieden kennismaken: sport, zorg, techniek, wetenschap, kunst, ondernemen. Zo krijgen ze een goed beeld van wat bij hun past. Voor morgen en voor later, want daar bereiden we ze op voor. Die keuze, welke richting ze ook op willen, hoeven ze nú nog niet te maken. Dat gaan ze op Het Noordik ontdekken. Het Noordik is een gids die de leerlingen meeneemt op ontdekkingsreis, in een veilige en vertrouwde omgeving samen met vrienden, klasgenoten, docenten en ouders. Zo gaan we samen aan de slag om de talenten van de leerlingen verder te ontwikkelen. Bij Het Noordik krijgen ze alle ruimte en mogelijkheden om de beste versie van zichzelf te worden.

"Voor al uw vragen kunt u contact met mij opnemen. Ik beantwoord uw vragen graag."
Aannamecoördinator Het Noordik Vroomshoop Niek Staarman (n.staarman@noordik.nl)

Ontdek onze profielen

Z&W

Het profiel zorg en welzijn is voor leerlingen die graag met mensen in alle soorten en maten om willen gaan. Verschillende doelgroepen zijn; ouderen, kinderen, volwassenen of mensen met een beperking. Met een diploma zorg en welzijn kan een leerling opleidingen volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, het toerisme of de sport. Zo leren ze  bijvoorbeeld hoe je mensen helpt met persoonlijke verzorging, volgen ze kooklessen, organisereb ze activiteiten en ook het schoonmaken hoort er af toe bij. Leerliengen die een mensenmens zijnkomen bij het profiel Zorg & Welzijn goed tot hun recht.

Binnen dit profiel zijn er vier modules, zoals Mens en zorg en Mens en activiteit. De leerlingen kunnen binenn deze modules kiezen uit verschillende keuzevakken, zoals: uUterlijke verzorging, Haarverzorging, Welzijn kind en jongeren en Voorkomen van ongevallen en EHBO.

 

 

PIE

Met Produceren, Installeren, Energie (PIE) is er voor de leerlingen die uitstekend uit de voeten kunnen bij productie- of installatiebedrijven. Binnen dit profiel maken ze kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek. Hier kunnen ze later veel kanten mee op!

In Vroomshoop kunnen de leerlingen de volgende modules volgen: Ontwerpen en maken, Bewerken en verbinden van materialen, Besturen en automatiseren en Intalleren en monteren. Daarnaast zijn er verschhillende keuzevakken zoals robotica en Woon- en kantoortechnologie.

 

 

BWI

Bouwen wonen en interieur (BWI) bereidt de leerlingen voor op een loopbaan in de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Bij Bouwen, Wonen en Interieur maken de leerlingen kennis met de volgende vakgebieden: Infra, Metselen, Timmeren, Schilderen en Meubelmaken & Interieurbouw.

Ze gaan aan de slag met verbindingen boven maar ook onder de grond, metselen, lijmen, stukadoren, tegelzetten, voegen en het stellen en isoleren van muren. Ze gaan daken, kozijnen, deuren en ramen ontwerpen en maken en ze ontwerpen belettering. Ook gaan ze echt aan de slag met hout. Schetsen, tekenen en maken van meubels. Het leren computertekenen, plannen maken en aansturen van anderen hoort er ook bij. Of misschien ontwerpen ze wel hun eigen huis of slaapkamer. 

 

 

E&O

Voor commercieel ingestelde leerlingen is er het profiel Economie en Ondernemen.

Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?  Hoe ga je met klanten om? Hoe richt je een winkel in? Hoe run je een webshop? Hoe komt een pakket op de juiste bestemming? Dit leren de leerlingen allemaal in de profielmodules en keuzevakken van Economie & Ondernemen. Er zijn 4 modules binnen dit profiel: Commercieel, Secretarieel, Logistiek en Administratie. De leerlingen kiezen daarnaast 4 keuzevakken, zoals, Mode en design, Officemanagement en Presentatie en styling.

 

 

Vakmavo en mavo -havo stroom

Uniek op Het Noordik locatie Vroomshoop is de vakmavo. Leerlingen die hiervoor kiezen zijn meer praktisch ingesteld. Hier zitten leerlingen die geen moeite hebben met leren, maar ook heel graag praktijklessen volgen. In de derde klas krijgen de leelringen iedere week vijf uur les in de vakken van het profiel dat ze gekozen hebben. Wij bieden de volgende profielen aan:

  • Techniek
  • Zorg & Welzijn
  • Economie & Ondernemen

Na het examen kan de leerling doorstromen naar de hoogste niveaus op het mbo.

Mavo - havo stroom

Je bent goed in theoretische vakken en voor jou is het al duidelijk dat je graag naar de havo wilt doorstromen, dan bereiden we je daar goed op voor op onze mavo. In de derde klas krijg je iedere week vijf uur extra Nederlands, Engels en wiskunde op havo niveau. Daarnaast ga je met de havo leerlingen mee voor activiteiten op De Noordikslaan en maak je kennis met de overstap coach die je begeleid met de overstap naar de Noordikslaan. Toch naar het MBO? Ook dat kan altijd. Met je diploma kan je naar het hoogste niveau van het MBO.

Noordik+

Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer
Expeditie-onderwijs

Lees meer
Zorg en aandacht

Lees meer