Samen morgen ontdekken

Als leerling

Van basisschool naar het voortgezet onderwijs!

Het is een hele stap: de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Iedereen beleeft die stap weer anders. Misschien ben jij er helemaal aan toe, maar misschien vind je het ook best spannend! Gelukkig sta je er niet alleen voor, wij zorgen ervoor dat dat de overstap naar onze school voor jou zo prettig mogelijk verloopt.

Op deze pagina proberen we je daarom alvast een beetje een beeld te geven van onze school. Want we kunnen ons voorstellen dat je behoorlijk nieuwsgierig bent.

Je kan meteen al op ontdekkingreis in onze school via onze virtuele tour of samen met Emma, Robin en meester John!

Hoe wij samen jouw morgen gaan ontdekken? Dat legt dit filmpje je uit.

Ontdek Het Noordik Vroomshoop

Iedereen heeft zijn eigen interesses, zijn eigen talenten. Jij ook, en dat maakt jou uniek. Bij Het Noordik laten we jou met veel verschillende vakgebieden kennismaken: sport, zorg, techniek, wetenschap, kunst, ondernemen. Zo krijg jij een goed beeld van wat bij jou past. Voor morgen en voor later, want daar bereiden we je op voor. Die keuze, welke richting jij op wilt, die hoef je nú nog niet te maken. Dat ga je op het Noordik ontdekken. Het Noordik is een gids die jou meeneemt op ontdekkingsreis, in een veilige en vertrouwde omgeving samen met je vrienden, klasgenoten en docenten. Zo gaan we samen aan de slag om jouw talenten verder te ontwikkelen. Bij Het Noordik krijg jij alle ruimte en mogelijkheden om de beste versie van jezelf te worden.

 

 

Een impressie van onze school

“Een kleine school lekker dichtbij, maakte dat het naar de brugklas gaan veel minder spannend was”
Hessel Toonstra

Brugklasfeest en brugklaskamp

Om je klasgenoten, mentorcoach en docenten echt goed te leren kennen ga je in klas 1 op kamp. Op de fiets naar de kampeerboerderij voor geweldige dagen met workshops, zwemmen, puzzeltochten, voetbaltoernooien, Girls' corners en een heerlijke barbecue. Elke avond wordt de dag afgesloten met een kampvuur. Tijdens het kampvuur worden er marshmallows geroosterd en ondertussen wordt er gitaar gespeeld en worden liedjes gezonden. Moe van het (bijna) niet slapen, maar met heel veel fantastische herinneringen stapt iedereen weer op de fiets naar school en door naar huis.  en alsof dat nog niet genoeg is is er ook nogh het brugklasfeest in de brugklas. Samen heel veel lol maken! De filmpjes zeggen genoeg.

Wat je misschien ook graag wilt weten...

  • Zijn er extra middelen en extra hulp voor mij als ik dyslexie of dyscalculie heb?

    Ja, dat is er zeker. Zo krijg je als je dyslexie hebt een training in het gebruik van Kurzweil en krijg je meer tijd voor het maken van een toets.

    Leerlingen met een dyscalculieverklaring kunnen gebruik maken van hulpmiddelen, zoals een eigen rekenmachine, een rekenkaart en krijgen een half uur extra tijd voor het maken van een toets.

    Daarnaast kan je altijd om extra hulp vragen als je dat nodig hebt.

    Lees verder
  • Wanneer weet ik in welke klas ik kom en wat ik allemaal moet kopen voor school?

    Een aantal weken voor de zomervakantie kom je een dag bij ons op school om kennis te maken met je klasgenoten en je mentor. Hiervoor krijg je van te voren een uitnodiging thuis gestuurd. Hierin staat in welke klas je zit en wie je mentor is. Tijdens de kennismakingsdag krijg je van ons een boekje speciaal voor jou als toekomstige brugklasser, waarin je alle informatie kan vinden over de eerste schooldag na de zomervakantie, de lestijden, waar je je kluisje kan vinden, waar je je fiets kan neerzetten en alle andere informatie die je moet weten. Daarin staat ook een lijstje met spullen die je voor je eerste schooldag gekocht moet hebben.

    Je boeken liggen op je eerste schooldag voor je klaar in je eigen kluisje. Die krijg je gratis van ons.

    In de eerste week krijg je ook je eigen laptop van ons! Zo ben je helemaal klaar voor de start van je loopbaan op Het Noordik.

De eerste weken

Wat kun je verwachten in die eerste weken? Natuurlijk ga je de de school ontdekken en leer je je nieuwe klasgenoten en docenten kennen. We zorgen er samen voor dat je binnen no time helemaal op je plek zit bij ons op de vestiging. Begeleiding van je mentor en een uitgebreide wenperiode met allerlei leuke activiteiten zorgen hiervoor. Nog meer informatie kan je vinden op de brugklaspagina.

 

 

Maak kennis met onze 4 profielen

Op Het Noordik Vroomshoop maak je kennis met 4 profielen

Z&W

Het profiel zorg en welzijn is voor leerlingen die graag met mensen in alle soorten en maten om willen gaan. Je werkt en leert werken voor verschillende doelgroepen: ouderen, kinderen, volwassenen of mensen met een beperking. Met een diploma zorg en welzijn kan je een opleidingen volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, het toerisme of de sport.

Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen helpt met persoonlijke verzorging, volg je kooklessen, organiseer je activiteiten en ook het schoonmaken hoort er af toe bij. Als je een mensenmens bent kom je bij het profiel Zorg & Welzijn goed tot je recht.

BWI

Bouwen wonen en interieur (BWI)bereidt de leerlingen voor op een loopbaan in de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Bij Bouwen, Wonen en Interieur maak je kennis met de volgende vakgebieden: Infra, Metselen, Timmeren, Schilderen en Meubelmaken & Interieurbouw.

Je gaat aan de slag met verbindingen boven maar ook onder de grond, metselen, lijmen, stukadoren, tegelzetten, voegen en het stellen en isoleren van muren. Je gaat daken, kozijnen, deuren, ramen ontwerpen en maken en je ontwerpt belettering. Ook ga je echt aan de slag met hout. Schetsen, tekenen en maken van meubels. Het leren computertekenen, plannen maken en aansturen van anderen hoort er ook bij. Of misschien ontwerp je wel je eigen huis of slaapkamer. 

E&O

Voor commercieel ingestelde leerlingen is er het profiel Economie en Ondernemen (E&O).

Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?  Hoe ga je met klanten om? Hoe richt je een winkel in? Hoe run je een webshop? Hoe komt een pakket op de juiste bestemming? Hoe kan je secretarieel ondersteunen bieden? Dit leer je allemaal in de profielmodules en keuzevakken van Economie & Ondernemen.

PIE

Het profiel Produceren, Installeren, Energie (PIE) is er voor de leerlingen die uitstekend uit de voeten kunnen bij productie- of installatiebedrijven. Binnen dit profiel maak je kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek.

Je kan verschillende modules volgens zoals ontwerpen en maken en besturen en installeren. Daarnaast zijn er verschillende keuzevakken waar je uit kan kiezen zoals Robotica. Hier kun je later veel kanten mee op!

Ontdek Het Noordik vestiging Vroomshoop met Meester John, Emma en Robbin!