Samen morgen ontdekken

Als ouder

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs

Welkom op onze informatiepagina voor u als ouder. Uw zoon of dochter staat op het punt om de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te maken. Een leuke spannende periode voor u en uw zoon of dochter.

Iedereen heeft zijn eigen interesses, zijn eigen talenten. Uw zoon of dochter ook, en dat maakt hem/haar uniek. Bij Het Noordik laten we uw zoon/dochter met veel verschillende vakgebieden kennismaken: sport, zorg, techniek, wetenschap, kunst, ondernemen. Zo krijgt uw zoon/dochter een goed beeld van wat bij hem/haar past. Voor morgen en voor later, want daar bereiden we uw zoon/dochter op voor. Die keuze, welke richting uw zoon/dochter op wil, die hoeft nú nog niet gemaakt te worden. Dat gaat uw zoon/dochter op Het Noordik ontdekken. Het Noordik is een gids die uw zoon/dochter en u meeneemt op ontdekkingsreis, in een veilige en vertrouwde omgeving samen met vrienden, klasgenoten en docenten. Zo gaan we samen aan de slag om de talenten van uw zoon/dochter verder te ontwikkelen. Bij Het Noordik krijgt uw zoon/dochter alle ruimte en mogelijkheden om de beste versie van zichzelf te worden.

Hoe wij uw zoon/dochter daarbij begeleiden? Dat legt dit filmpje uit.

Samen met uw zoon/dochter kunt u al op ontdekkingsreis door onze school via onze virtuele tour of samen met Emma, Robin en meester John

Meer informatie over de brugklas leest u op de pagina van de brugklas.

 

Een impressie van onze school

“Ik heb altijd gedacht dat het contact met school zou verwateren als mijn kind naar het voortgezet onderwijs gaat, maar dit blijkt totaal niet zo te zijn. Ik ben blij verrast!”
Mevrouw Renate Brederode

Proef de sfeer op Het Noordik Vroomshoop

Veel gestelde vragen van ouders...

  • Het Noordik Vroomshoop heeft dakpanklassen. Wat is dat precies?

    Wij hebben inderdaad dakpanbrugklassen. Dat ziet er als volgt uit:

    BK-brugklas voor leerlingen met een basis-kader advies

    KM-brugklas voor leerlingen met een kader-mavo advies

    MH-brugklas voor leelringen met een mavo-havo advies

    HV-bruglas voor leelringen met een havo-vwo advies

    Na de brugklas bespreekt de mentor met u en uw zoon of dochter wat het beste niveau is voor klas 2.

     

  • Wat zijn precies nu precies de verschillende leerwegen?

    Uw zoon of dochter krijgt van de basisschool een advies voor een niveau dat goed bij uw zoon/dochter past. Dat kunnen de volgende adviezen zijn:

    vmbo-bb (basisberoepsgerichte leerweg) Bij het vmbo-bb krijgt uw zoon of dochter veel praktijklessen. Zo gaat uw zoon/dochter ontdekken wat goed bij hem/haar past. Zo bereiden wij uw zoon/dochter goed voor op een keuze voor een MBO opleiding niveau 2. 

    vmbo-kb (kaderberoepsgerichte leeweg) Bij het vmbo-kb krijgt uw zoon of dochter veel praktijklessen. Zo gaat uw zoon/dochter ontdekken wat goed bij hem/haar past. Zo bereiden wij uw zoon/dochter goed voor op een keuze voor een MBO opleiding niveau 3 of 4.  

    vmbo-mavo Bij de mavo krijg je vakken op een niveau dat straks perfect aansluit op de havo. Maar je maakt ook uitgebreid kennis met de praktijk in de verschillende vmbo-profielen, die je voorbereiden op een goede mbo-opleiding niveau 4.

    havo De eerste drie jaar, de onderbouw van de havo, kan uw zoon of dochter bij ons volgen. Door een nauwe samenwerking met Het Noordik Almelo stappen leerlingen daarna moeiteloos over naar de bovenbouw in Almelo aan de Noordikslaan. De havo bereidt de leerlingen voor op een hbo-opleiding die bij hem/haar past.

    vwo De eerste drie jaar, de onderbouw van het vwo, kan uw zoon of dochter bij ons volgen. Door een nauwe samenwerking met Het Noordik Almelo stappen leerlingen daarna moeiteloos over naar de bovenbouw in Almelo aan de Noordikslaan. De vwo bereidt uw de leerlingen voor op een universitaire of hbo-opleiding die bij hem/haar past.

  • Hebben jullie als school ook extra ondersteuning voor mijn kind zoals dyslexie begeleiding of faalangsttrainingen?

    Wij houden zeker extra ondersteuning voor de leerlingen. Deze ondersteuning bestaat uit:

    • De leerlingbegeleiding waar alle leerlingen terecht kunnen voor alle vragen of een vertrouwelijk gesprekje.
    • De huiswerkklas om te leren leren en plannen.
    • Een anti-pestcoordinator.
    • Dyslexie en dyscalculie begeleiding.
    • Remedial teaching wanneer een leerling een achterstand heeft opgelopen.
    • Loopbaanoriëntatie en Begeleiding om te helpen ontdekken welke vervolgopleiding bij de leerling past.
    • SoVa training.
    • Faalangsttraining.
    • Examenvreestraining.
    Lees verder

Bezoek onze school

Ontdek Het Nooridk vestiging Vroomshoop! Dat kan live op school door een afspraak te maken voor een persoonlijke rondleiding tijdens een schooldag. U kunt hiervoor een afspraak maken door het formulier in te vullen of door een mail te sturen naar: vroomshoop@noordik.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Ook live vanaf de bank kunt u met uw zoon of dochter een kijkje nemen in onze school via onze virtuele tour

 

Ontdek onze profielen

De leerlingen kunnen bij ons op school kiezen uit 4 profielen

Z&W

Het profiel zorg en welzijn is voor leerlingen die graag met mensen in alle soorten en maten om willen gaan. De leerlingen gaan werken met en leren werken voor ouderen, kinderen, volwassenen of mensen met een beperking. Met een diploma zorg en welzijn kan een leerling opleidingen volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, het toerisme of de sport. Zo leren ze  bijvoorbeeld hoe je mensen helpt met persoonlijke verzorging, volgen ze kooklessen, organiseren ze activiteiten en ook het schoonmaken hoort er af toe bij. Leerlingen die een mensenmens zijn, komen bij het profiel Zorg & Welzijn goed tot hun recht.

Binnen dit profiel zijn er vier modules, zoals: Mens en zorg en Mens en activiteit. Binnen de modules zijn er verschillende keuzevakken, zoals: Kennismaking met uiterlijke verzorging, Welzijn kind en jongeren en Voorkomen van ongevallen en EHBO.

PIE

Met Produceren, Installeren, Energie (PIE) is er voor de leerlingen die uitstekend uit de voeten kunnen bij productie- of installatiebedrijven. Binnen dit profiel maken ze kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek.

Er zijn 4 modules welke leerlingen kunnen volgen, zoals ontwerpen en maken en besturen en automatiseren. Daarnaast zijn er diverse keuzevakken zoals robotica. Een breed profiel waar de leerlingen later alle kanten mee op kunnen. 

 

BWI (Bouw, Wonen & Interieur)

Bouwen wonen en interieur (BWI) bereidt de leerlingen voor op een loopbaan in de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Bij Bouwen, Wonen en Interieur maken de leerlingen kennis met de volgende vakgebieden: Infra, Metselen, Timmeren, Schilderen en Meubelmaken & Interieurbouw.

Ze gaan aan de slag met verbindingen boven maar ook onder de grond, metselen, lijmen, stukadoren, tegelzetten, voegen en het stellen en isoleren van muren. Ze gaan daken, kozijnen, deuren en ramen ontwerpen en maken en ze ontwerpen belettering. Ook gaan ze echt aan de slag met hout. Schetsen, tekenen en maken van meubels. Het leren computertekenen, plannen maken en aansturen van anderen hoort er ook bij. Of misschien ontwerpen ze wel hun eigen huis of slaapkamer. 

E&O (Economie & Ondernemen)

Voor commercieel ingestelde leerlingen is er het profiel Economie en Ondernemen. Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?  Hoe ga je met klanten om? Hoe richt je een winkel in? Hoe run je een webshop? Hoe komt een pakket op de juiste bestemming? Hoe kan je ondersteunen met secretariele werkzaamheden? Dit leren de leerlingen allemaal in de profielmodules en keuzevakken van Economie & Ondernemen.