Op naar de brugklas

Op reis

Een nieuwe school... Wat spannend! Eigenlijk ga je beginnen aan een avontuurlijke reis die wel vier, vijf of zelfs zes jaar duurt. Dat wordt leuk. Onderweg maak je nieuwe vrienden. Je beleeft van alles. En je wordt steeds zelfstandiger. Klinkt dat goed? Ga dan met ons mee op reis!

Euh, een dakpanklas?

De brugklas is je eerste reisbestemming. Op Het Noordik is dat een dakpanklas. In zo’n brugklas komen twee niveaus bij elkaar. Bijvoorbeeld bb en kb in een vmbo-bk-klas. Of mavo en havo in een mavo/havo-brugklas. Het schooladvies dat de basisschool je geeft in groep 8, krijgen wij na jouw aanmelding ook. Daardoor kunnen wij jou in de brugklas plaatsen die het beste bij jou past.

 

 

 

 

Wat is jouw advies?

Welk advies je ook hebt, met vier Noordik-scholen is er altijd één dichtbij. 

De Week van Het Noordik

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2021 is het De Week van Het Noordik. Dat is dé manier om de school en de docenten te leren kennen. Heb je vragen? Stel die aan de Noordikleerlingen zelf. Wil je een les bijwonen? Dat kan online, op je eigen basisschool. Van harte welkom.

Lees meer over "De Week van Het Noordik"

Elk lesuur een ander vak en lokaal

Van de basisschool naar de brugklas is best een overgang. Misschien moet je nu wel reizen. Of een stuk verder fietsen?! Veranderingen zijn leuk, maar ook heftig. Daar houden we rekening mee op Het Noordik. In de brugklas zit je altijd bij dezelfde leerlingen in de klas, precies zoals je gewend was. Alleen de lokalen en leraren wisselen per vak. In Vriezenveen krijg je de eerste maanden zelfs les in een apart deel van het gebouw. Op de Van Renneslaan krijg je les in een vaste leeromgeving. Lekker rustig, toch? 

 

 

Een mentorcoach

Elke klas heeft op de reis in je nieuwe schoolwereld een eigen reisleider: de mentorcoach. Samen zorgen jullie ervoor dat school een prettig en gezellige avontuur is. Heb je ergens moeite mee, blijf daar dan niet mee zitten, maar ga snel naar je mentorcoach. Deze mentorcoach is je gids, bij wie je altijd met alles terecht kunt. Dat geldt ook voor je ouders. De mentorcoach is een direct lijntje met je nieuwe school.