Samen morgen ontdekken

Het Noordik

Vroomshoop

Welkom bij Het Noordik vestiging Vroomshoop!

Het Noordik Vroomshoop staat middenin de samenleving. Een fijne kleinschalige plek waar jij je snel thuis zult voelen. Een school waar we respect hebben voor elkaar. Waar we elkaar goed leren kennen. En waar jij jezelf beter leert kennen. Je gaat op ontdekkingsreis naar jouw talenten. Je mentorcoach begeleidt jou hier zo goed mogelijk bij. Echt iets voor jou, deze fantastische school. Bekijk de virtuele tour om in onze school op ontdekkingsreis te gaan! Of laat je samen met meester John rondleiden door Emma en Robin door onze school.

Ons studieaanbod

Sta jij ook zo te popelen om hier te beginnen? Je kunt  allerlei kanten op bij Het Noordik Vroomshoop. Van een beroepsgerichte opleiding tot onderbouw havo en vwo.  

Ontdek Het Noordik Vroomshoop

Hoe wil jij onze vestiging leren kennen, als leerling, als ouder of als basisschoolmedewerker?

Leerling
Ouder
Leerkracht

Wat maakt Vroomshoop uniek?

Tweejarige brugklas

Lees meer
Vakmavo

Met de vakmavo kun je zó doorstromen naar de havo of het mbo.

Lees meer
Begeleiding

We bieden je op veel manieren een steuntje in de rug, voor als het even niet gaat zoals je wilt.

Lees meer

De Noordik Jump

De Noordik jump is voor leerlingen van verschillende basisscholen uit Vroomshoop. Onze nieuwe brugklasleerlingen die erg opzien tegen de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs komen naar Het Noordik Vroomshoop voor De Noordik Jump. Deze Noordik Jump zorgt ervoor dat de overstap vloeiender zal verlopen. De leerlingen komen in totaal tien keer, voor de zomervakantie, bij Het Noordik Vroomshoop.

De leerlingen zijn in twee groepen verdeeld en aan elke groep is een mentorcoach gekoppeld. “De mentorcoaches zijn bezig met zaken als ‘wat wordt er anders?’ en ‘wat neem je mee naar school?’. We zijn er met elkaar achter gekomen dat er best wel wat spannende dingen op de leerlingen afkomen als ze hier volgend schooljaar op school komen en dat zij écht niet hoeven te denken dat ze de enige zijn die het spannend vinden. Door het hier met elkaar over te hebben, proberen we de leerlingen te laten wennen en van tips te voorzien, zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs volgend schooljaar goed verloopt”, vertelt Daphne Vrerink, de initiatiefneemster van De Noordik Jump en docent Nederlands op Het Noordik Vroomshoop. 

De leerlingen, maar ook de mentorcoaches van beide groepen en de docenten die lessen verzorgen zijn allemaal enorm positief. De leerlingen vertellen enthousiast over de donderdagmiddag op hun eigen basisscholen. Een fantastisch en waardevol initiatief van Het Noordik Vroomshoop, waardoor de Jump naar het voortgezet onderwijs voor deze nieuwe brugklasleerlingen een stuk minder spannend is.

Funfacts

481
Leerlingen
132
Brugklassers
78
Medewerkers
8.3
Tevredenheidsscore