Samen morgen ontdekken

Het Noordik Lyceum

Een nieuwe naam!

Onze vestiging aan de Noordikslaan gaat verder onder een nieuwe naam: Het Noordik Lyceum. De term Lyceum refereert aan de vroegere naam van onze school, Het Christelijk Lyceum Almelo (CLA). Deze naam geeft een duidelijker beeld van het uitgebreide aanbod van opleidingen en talentontwikkeling bij onze vestiging.

Een mavo-, havo-, vwo- of gymnasiumadvies? Dan is dit jouw school! Een goede, gezellige en veilige school, dat zijn we, daar staan we om bekend. Binnen die zo kenmerkende, warme sfeer krijg jij als leerling alle ruimte om te ondekken waar je talenten en kwaliteiten liggen. 

Eén vestiging, vier opleidingen

Onderstaande opleidingen bieden we aan op onze vestiging, van brugklas tot examenjaar. Moet je van niveau veranderen of wil je doorstromen na je eindexamen? Dat kan binnen onze vestiging waar jij je weg al kent. Lees meer over de verschillende niveaus op pagina onderwijs-niveaus.

1-6 februari: De Week van Het Noordik

De week van Het Noordik is inmiddels afgelopen. 

Op deze pagina kun je het aanbod terugzien!

Wil je meer informatie over onze school of een afspraak maken voor een rondleiding?* Mail dan naar lyceum@noordik.nl, we nemen z.s.m. contact met je op. 

*de mogelijkheden voor een rondleiding zijn afhankelijk van de dan geldende maatregelen i.v.m. het covid 19 virus.

Het Noordik Lyceum in cijfers

1920
Opgericht in
1208
Leerlingen
168
Medewerkers

Bekijk de virtuele tour

Ontdek Het Noordik Lyceum

De + in ons logo staat voor alles wat we onze leerlingen bieden naast het standaard lesprogramma. En dat is veel! Lees er alles over op de pagina Onderwijs +

Leerling
Ouder
Leerkracht

Wat maakt ons uniek

Kunst & Cultuur

We hebben je veel te bieden als het gaat om kunst en cultuur: muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater, theatertechniek… Ontdek je talenten aan de Noordikslaan.

Ontdek Kunst & Cultuur
IT College

Hou jij van games, robots en vind je het leuk om te programmeren en te ontwerpen? Dan is het IT-College iets voor jou!

Ontdek IT College
Noordik Lyceum Internationaal

Wil jij meer van de wereld zien? Wij bieden je de kans. Ga je mee op expeditie?

Noordikslaan internationaal

ICT-rijk onderwijs

We maken gebruik van de iPad in onze ICT-rijke lessen. Dat maakt de lessen interactief en interessant! Iedere leerling krijgt een iPad van school in bruikleen. Ouders hoeven deze niet aan te schaffen.

Op deze website leest u meer informatie.