Samen morgen ontdekken

Het Noordik Lyceum

Direct naar: Aanmelden Virtuele tour

Een nieuwe naam!

Onze vestiging aan de Noordikslaan gaat verder onder een nieuwe naam: Het Noordik Lyceum. De term Lyceum refereert aan de vroegere naam van onze school, Het Christelijk Lyceum Almelo (CLA). Deze naam geeft een duidelijker beeld van het uitgebreide aanbod van opleidingen en talentontwikkeling bij onze vestiging.

Een mavo-, havo-, vwo- of gymnasiumadvies? Dan is dit jouw school! Een goede, gezellige en veilige school, dat zijn we, daar staan we om bekend. Binnen die zo kenmerkende, warme sfeer krijg jij als leerling alle ruimte om te ondekken waar je talenten en kwaliteiten liggen. 

Eén vestiging, vier opleidingen

Onderstaande opleidingen bieden we aan op onze vestiging, van brugklas tot examenjaar. Moet je van niveau veranderen of wil je doorstromen na je eindexamen? Dat kan binnen onze vestiging waar jij je weg al kent. Lees meer over de verschillende niveaus op pagina onderwijs-niveaus.

Schoolgebouw klaar voor de toekomst

In januari 2021 is de renovatie van ons gebouw gestart. Alle lokalen, studieruimtes en kantoren worden gerenoveerd zodat ze voldoen aan de eisen van de toekomst. Ook worden er drie sportzalen gebouwd. Bij de renovatie voldoet ons nieuwe schoolgebouw aan de duurzaamheidseisen op het gebied van bijvoorbeeld ventilatie. En door middel van de 1200 zonnepanelen op het dak wordt er heel veel energie opgewekt! De hele renovatie vindt in delen plaats. Zo beperken we de overlast voor leerlingen en personeel. In januari 2022 staat de afronding gepland. 

1-6 februari: De Week van Het Noordik

De week van Het Noordik is inmiddels afgelopen. 

Op deze pagina kun je het aanbod terugzien!

Wil je meer informatie over onze school of een afspraak maken voor een rondleiding?* Mail dan naar lyceum@noordik.nl, we nemen z.s.m. contact met je op. 

*de mogelijkheden voor een rondleiding zijn afhankelijk van de dan geldende maatregelen i.v.m. het covid 19 virus.

ICT-rijk onderwijs

We maken gebruik van de iPad in onze ICT-rijke lessen. Dat maakt de lessen interactief en interessant! Iedere leerling krijgt een iPad van school in bruikleen. Ouders hoeven deze niet aan te schaffen.

Op deze website leest u meer informatie.

Bekijk de virtuele tour