Lezing Mattias Desmet

Praktische informatie

Woensdag 23 november

19.00 - 21.00 uur

Noordikslaan 68, Almelo

 

 

Aanmelden niet meer mogelijk

In verband met de beschikbare ruimte in onze aula en de grote animo die de afgelopen weken is getoond voor deze lezing is het niet meer mogelijk om u aan te melden. 

Inhoud lezing Mattias Desmet

Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de Universiteit Gent, maar kent vooral (inter)nationale bekendheid dankzij zijn kritische geluid tijdens de coronacrisis.Mattias Desmet is niet in een bepaald kamp te plaatsen en dat maakt hem een veelgevraagde gast in diverse talkshows en bijeenkomsten. Zijn vlotte en toegankelijke uitleg maakt dat hij ingewikkelde situaties duidelijk kan verwoorden.

De coronacrisis is momenteel niet de enige. Te weinig woningen, stikstofuitstoot, hoge inflatie, vluchtelingen, de oorlog in Oekraïne, de toeslagenaffaire. Tijdens de lezing licht Desmet toe hoe we in deze situaties terecht zijn gekomen en hoe we als massa in de ban kunnen raken van al die crisissen. Hij helpt ons om uit te zoomen om zodoende meer inzicht en overzicht te krijgen. En tot slot vanuit dat vertrekpunt te kijken naar oplossingen.

Na de lezing

Na afloop van de lezing is het mogelijk om vragen te stellen aan Mattias Desmet. Ook is het mogelijk om ter plekke het gesigneerd boek De psychologie van het totalitarisme te kopen. 

Interview met Mattias Desmet bij De Nieuwe Wereld

Actualiteit en inspiratie

Jaarlijks organiseert Het Noordik een lezing, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Deze lezing is altijd actueel en inspirerend.