Schoolmaterialen

Wat neem je mee naar school? 

Sjonge jonge, wat een dikke tas sjouwen de leerlingen op het voortgezet onderwijs toch mee. Wat daar allemaal in zit? Nou, om te beginnen je boeken, je iPad en je pasje. Trouwens, alles altijd meedragen is echt niet nodig. Wat je niet hoeft te gebruiken, leg je gewoon in je kluisje.   

 

Schoolboeken  

Je schoolboeken zijn gratis. Aan het begin van het jaar krijg je ze in bruikleen. Als je ze ontvangt, check ze dan even op beschadigingen. Zorg ervoor dat je boeken er aan het eind van het jaar, bij het inleveren, nog steeds zo goed uitzien.  

 

IPad van school!

Bij veel lessen gebruiken we een iPad. Je ouders hoeven deze niet te kopen. Het Noordik geeft jou een iPad in bruikleen, inclusief alle service die je maar nodig hebt. Denk aan 'hoe om te gaan met afleiding', 'hoe gebruik je programma's en applicaties?'. Kijk op www.ictrijkonderwijs.nl voor de kennisbank en de veelgestelde vragen. 

Noordikpas 

Met je Noordikpas kun je boeken en andere media lenen bij de mediatheek. Raak je pas niet kwijt, want het is ook je toegangsbewijs voor de schoolavonden. 

 

Kluisje 

Zware boeken of extra gymspullen? Leg ze in je eigen kluisje en pak ze als je ze nodig hebt. Hoef je er mooi niet de hele dag mee rond te lopen. Ook de iPad gebruik je niet in elke les. Die kan ook in de kluis. Mocht je je sleutels eens vergeten zijn, dan kan een van de conciërges je altijd even helpen.