gymnasium

Gymnasium bij Het Noordik

Ben jij nieuwsgierig? Verwonder je je erover hoe de wereld in elkaar zit en zou je dat wel eens willen onderzoeken? Hou je ervan om kennis op te doen? Ben je een doorzetter die wel van een uitdaging houdtGrote kans dat je op het gymnasium helemaal op je plek zit.   

De vakken op het gymnasium bieden extra uitdaging en bereiden je voor op de universiteit. Ook kies je een klassieke taal: Grieks of Latijn. Allebei mag natuurlijk ook! 

Het Forum

Naar goed Oud-Romeins gebruik heeft ons gymnasium een Forum. Op dit leerplein kun je terecht voor je schoolwerk of je verdiepen in andere onderwerpen. 

Wat maakt het gymnasium op Het Noordik bijzonder?

 • Beginnen met Latijn

  In de brugklas krijg je al Latijn. 

 • Latijn én Grieks

  Vanaf klas 2 krijg je Latijn en Grieks.

 • Taal én cultuur

  Je duikt niet alleen in de taal, maar ook in de cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Geschiedenis, mythologie en filosofie komen voorbij. 

 • Leerroute

  We kijken samen welke leerroute het best bij jou past

 • Nog meer uitdaging

  Voor alle vakken geldt dat de onderzoekende leerling, die meer uitdaging wil, extra lessen kan volgen waarbij het niet alleen gaat om te leren uit boeken, maar ook om zelf op onderzoek uit te gaan.  

Bovenbouw gymnasium 

In de bovenbouw (klas 4, 5 en 6) wordt het aanleren van studievaardigheden steeds belangrijker. Ook kies je dan je profiel: 

 • Cultuur & Maatschappij 
 • Economie & Maatschappij 
 • Natuur & Gezondheid  
 • Natuur & Techniek 

Welk profiel je ook kiest, het is een goede voorbereiding op je volgende stap: de universiteit. 

Werkweek: Romereis

Eén van de hoogtepunten tijdens je gymnasiumopleiding: de werkweek naar Rome. In de lessen werken we ernaartoe en beginnen eigenlijk  de voorbereidingen al. En dan ineens – in de vijfde klas - is het zover: op reisEindelijk ga je in het echt zien waar je het al die jaren in de les over hebt gehad. Je loopt over het Forum, zoals de oude Romeinen vroeger. Je maakt kennis met de Italiaans cultuur terwijl je geniet van een heerlijk, authentiek Italiaans ijsje. Kortomeen ervaring om nooit te vergeten. 

Meer weten?

Wil je nog meer weten of het gymnasium bij Het Noordik Lyceum? Download deze flyer!