havo

Havo op het Noordik Lyceum

Ga jij naar de havo? Dan kom je terecht op het op één na hoogste onderwijsniveau van Het Noordik. De havo duurt vijf jaar. Met een havo-diploma op zak kun je later naar het hoger beroepsonderwijs (HBO). 

Bewegen, Sport en Maatschappij

Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) is een vak dat je alleen op de havo kunt kiezen. Waar lichamelijke opvoeding ophoudt, gaat BSM verder. Tijdens de lessen krijg je ook theorie over de sporten. Met jouw organisatietalent regel jij leukste sportieve evenementen! 

Goed voorbereid naar de bovenbouw

Een schooljaar op Het Noordik bestaat uit vier periodes. Zit je in havo 3, dan ga je in de derde periode - zo rond april - verder in een profielstroom. Je sluit wat vakken af en krijgt er nieuwe bijUit deze nieuwe vakken kun je een keuze maken voor de bovenbouw, bijvoorbeeld NLT, maatschappijwetenschappen en bedrijfseconomie. Zo ben je klaar om naar havo 4 te gaan.   

 

Kies je profiel 

In de bovenbouw kies je je profiel: 

 • Economie en Maatschappij 
 • Cultuur en Maatschappij 
 • Natuur en Gezondheid 
 • Natuur en Techniek 

Van de mavo naar de havo

Kom je van het vmbo-t (mavo) en ga je nu naar de havoDe leerlingen die dezelfde route volgen als jij, krijgen een eigen mentor en extra ondersteuning bij wiskunde.

Vecon Business School

Havoleerlingen zijn vaak praktischer en ondernemender ingesteld dan vwo-leerlingen. Herken jij je daarin? Dan vind je het vast interessant om te weten dat wij een Vecon Business School zijn. Je kunt de ‘gewone’ lessen volgen, zoals economie en bedrijfseconomie, maar maakt ook kennis met ondernemerschap. Samen met Qredits ga je aan de slag met een ondernemingsplan. Verkoopervaring doe je op in HeNoordik Café. 

 • Samenwerking met Saxion

  Het Noordik werkt samen met Saxion in onder andere  havo van de toekomst’ en in masterclasses Loopbaanbegeleiding (LOB).

 • Samenwerking met ArtEZ

  Is muziek jlust en je levenEn wil je later graag naar het conservatorium? Dan hebben we goed nieuws! Het Noordik werkt samen met ArtEZ. Dankzij deze samenwerking begin je goed voorbereid aan een conservatoriumopleiding.

 • IT College

  Hou je van games, robots, computers, programmeren, ontwerpen en creativiteit? Maak dan kennis met het IT College! Bij het vak informatica krijg je uitdagende modules die beginnen in de brugklas en pas eindigen met het examen