havo

Maak kennis met de havo

Ga jij na groep 8 naar de havo? Dan kom je terecht op het op één na hoogste onderwijsniveau van Het Noordik. Extra fijn: je kunt de eerste drie jaren naar de havo in Vroomshoop. Pas voor havo 4 en 5 ga je naar vestiging Noordikslaan in Almelo. Tuurlijk, het is een andere vestiging, maar je bent dan een stuk ouder en veel docenten en lesboeken ken je al. Ook tijdens excursies en projectweken trekken de vestigingen Vroomshoop en Noordikslaan samen op. Zo ken je de Noordikslaan al heel goed voordat je overstapt.

Met je havodiploma op zak kun je later naar het hbo. 

Bovenbouw havo? Noordikslaan!   

Het eerste, tweede en derde leerjaar van de havo kun je volgen in Vroomshoop. Voor leerjaar 4 en 5 ga je naar Almelo. Ook al vindt het tweede deel van je opleiding plaats in Almelo, je zult zien dat veel dingen hetzelfde zijn. De leraren van beide vestigingen werken nauw samen.  

Wél anders is, dat je nu verder moet fietsen. Gelukkig kun je voordelig met de bus. Een uitkomst bij slecht weer, donkere dagen en ‘s winters! 

Havoleerling Sander maakte na drie jaar de overstap van Vroomshoop naar Almelo

“De mentor in Vroomshoop heeft mij goed begeleid op weg hier naar toe. Aan het eind van het derde jaar, dus voordat ik aan de Noordikslaan begon, was er een kennismakingsmiddag in Almelo. Het eerste gesprek met mijn nieuwe mentor was meteen prettig. In het begin moest ik wennen aan de lokalen en de plattegrond, maar gelukkig vond ik mijn weg al snel. Ik heb het naar mijn zin aan de Noordikslaan. De klas is leuk en de sfeer is goed. Veel lesstof sluit exact aan op wat ik vorig jaar ook heb gehad. Ik mis eigenlijk niets! Het Noordik  Vroomshoop en Het Noordik Almelo zijn allebei fijne scholen.” 

 

En hoe kijkt moeder Desiree terug op de overstap?  

“Aangezien Sander een ‘rugzakje’ heeft, wilden we de overstap nauwlettend volgen. Regelmatig hebben we gesproken met begeleiders en leraren. Sander zag er niet tegenop om naar Almelo te gaan en als ouders zijn we blij dat het zo goed met hem gaat. De overgang is prima verlopen. Hij redt zich best in het gewone traject. Bovendien is Sander voor Expeditie Noordik Almelo op reis geweest naar Cambodja. Erg goed voor zijn ontwikkeling. Daar zijn we heel trots op.” 

Goed voorbereid naar de bovenbouw

Een schooljaar op Het Noordik bestaat uit vier periodes. Zit je in havo 3, dan ga je in de derde periode - zo rond april - verder in een profielstroom. Je sluit wat vakken af en krijgt er nieuwe bijUit deze nieuwe vakken kun je een keuze maken voor de bovenbouw, bijvoorbeeld NLT, maatschappijwetenschappen en bedrijfseconomie. Zo ben je klaar om naar havo 4 te gaan.   

 

Kies je profiel 

In de bovenbouw kies je je profiel: 

  • Economie en Maatschappij 
  • Cultuur en Maatschappij 
  • Natuur en Gezondheid 
  • Natuur en Techniek