vmbo-kb

Maak kennis met het vmbo-KB

Op Het Noordik Vroomshoop kun je de kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo volgen, met veel praktijkvakken. Ook beginnen we in de onderbouw met lessen Mens en Werk. Zo ontdek je welk beroepsgerichte profielvak je wilt volgen in de bovenbouw.  

Eenmaal in de bovenbouw zijn er verschillende keuzevakken. Deze helpen je een goede keuze te maken voor de opleiding die je hierna wilt gaan doen. Wist je dat je met je vmbo-kb diploma terecht kunt op mbo niveau 3 en 4? 

Sterk techniekonderwijs

Het Noordik werkt met 18 andere vmbo-scholen samen binnen Sterk Techniekonderwijs Twente want techniek is niet meer weg te denken voor de toekomst van morgen! Bekijk de video over sterk techniekonderwijs!

 

Maak kennis met onze 4 profielen

Op Het Noordik Vroomshoop maak je als kb-leerling kennis met 4 profielen!

Z&W

Het profiel zorg en welzijn is voor leerlingen die graag met mensen in alle soorten en maten om willen gaan. Je werkt en leert werken voor verschillende doelgroepen: ouderen, kinderen, volwassenen of mensen met een beperking. Met een diploma zorg en welzijn kan je een opleidingen volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, de uiterlijke verzorging, de horeca, de facilitaire dienstverlening, het toerisme of de sport.

Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen helpt met persoonlijke verzorging, volg je kooklessen, organiseer je activiteiten en ook het schoonmaken hoort er af toe bij. Als je een mensenmens bent kom je bij het profiel Zorg & Welzijn goed tot je recht.

BWI

Bouwen wonen en interieur (BWI) bereidt de leerlingen voor op een loopbaan in de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Bij Bouwen, Wonen en Interieur maak je kennis met de volgende vakgebieden: Infra, Metselen, Timmeren, Schilderen en Meubelmaken & Interieurbouw.

Je gaat aan de slag met verbindingen boven maar ook onder de grond, metselen, lijmen, stukadoren, tegelzetten, voegen en het stellen en isoleren van muren. Je gaat daken, kozijnen, deuren, ramen ontwerpen en maken en je ontwerpt belettering. Ook ga je echt aan de slag met hout. Schetsen, tekenen en maken van meubels. Het leren computertekenen, plannen maken en aansturen van anderen hoort er ook bij. Of misschien ontwerp je wel je eigen huis of slaapkamer. 

E&O

Voor commercieel ingestelde leerlingen is er het profiel Economie en Ondernemen (E&O).

Hoe wordt er gewerkt binnen bedrijven en winkels?  Hoe ga je met klanten om? Hoe richt je een winkel in? Hoe run je een webshop? Hoe komt een pakket op de juiste bestemming? Hoe kan je secretarieel ondersteunen bieden? Dit leer je allemaal in de profielmodules en keuzevakken van Economie & Ondernemen.

PIE

Met Produceren, Installeren, Energie (PIE) is er voor de leerlingen die uitstekend uit de voeten kunnen bij productie- of installatiebedrijven. Binnen dit profiel maak je kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek.

Je kan verschillende modules volgens zoals ontwerpen en maken en besturen en installeren. Daarnaast zijn er verschillende keuzevakken waar je uit kan kiezen zoals Robotica. Hier kun je later veel kanten mee op!