Geldzaken

Hoe zit het met...

Welke materialen krijg je van school en hoe zit het nu precies met de ouderbijdrage van je ouders?

Wat krijg je van school? 

  • schoolboeken  
  • laptop 
  • je eigen kluisje 
  • Noordik-pas om boeken te lenen, te printen en kopiëren 

Ouderbijdrage

Ouders betalen mee aan de laptop,het kluisje, excursies, werkweken, leermiddelen, activiteiten en allerlei faciliteiten. Dat is de ouderbijdrage. Als school proberen we deze kosten zo laag mogelijk te houden. 

Kantine

In de kantine kun je gezonde broodjes, fruit, soep en chocolademelk kopen. Soms zelfs een broodje knakworst! Is het pauze en heb je geen zin in je boterham met kaas? Dan mag je het tostiapparaat gebruiken en tover je je boterham om in een lekkere, warme tosti. 

Bijdrage in de kosten  

Hebt u moeite met het betalen van de ouderbijdrage, dan kunt u aankloppen bij de gemeente of bij Stichting Leergeld. 

Vergoeding via uw gemeente  

Met een laag inkomen of het minimumloon is de vrijwillige bijdrage voor de school van uw kind misschien net te veel voor u. De gemeente Twenterand springt dan bij met de regeling 'Schoolpakket’. Informeer bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt en wat u kunt doen. 

Vergoeding van Stichting Leergeld 

Deze regeling is speciaal bedoeld voor kinderen uit Twenterand in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Stichting Leergeld vindt het belangrijk dat kinderen meedoen aan schoolactiviteiten. Deze stichting vergoedt bijvoorbeeld een excursie of werkweek. Ouders moeten zelf een aanvraag indienen. Dat kan via deze link:

https://www.leergeld.nl/twenterand/doe-een-aanvraag/