vwo

Maak kennis met het vwo

Kom jij uit Vroomshoop of omgeving? En heb je vwo-advies gekregen van je basisschool? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je hoeft niet naar Almelo, Hardenberg of Ommen, maar kunt de eerste drie leerjaren terecht op Het Noordik Vroomshoop. Da’s lekker dicht bij huis! In het vierde jaar stap je pas over naar Het Lyceum in Almelo, voor de bouwenbouw van havo of vwo. Natuurlijk, het is een andere vestiging, maar je bent dan een stuk ouder en veel docenten en lesboeken ken je al.  

 

Onderbouw vwo

In Vroomshoop kun je onderbouw havo en vwo (atheneum) volgen. De bovenbouw kun je dan afmaken bij Het Noordik Lyceum. De onderbouw van beide scholen is op elkaar afgestemd. Zo maak je in de onderbouw al kennis met andere leerlingen en docenten van Het Noordik Lyceum, bijvoorbeeld bij enkele vakken en gezamenlijke activiteiten, zoals excursies en projectweken. 

Het atheneum is voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), net als het gymnasium. Beide bereiden je voor op de universiteit. Maar er is een verschil: op het atheneum krijg je geen klassieke talen, dus geen Grieks of Latijn.

Je leert op het atheneum allerlei academische vaardigheden die je op het hbo en de uni nodig hebt. Dat noemen wij Vakoverstijgend Leren 

Daarbij moet je denken aan: 

  • analytisch denken 
  • argumenteren en redeneren  
  • onderzoek doen  

Ook belangrijk zijn zaken als: zelfkennis, een kritische houdingcreatieveondernemende en vooral ook communicatieve vaardigheden. 

Al deze dingen zullen helpen bij een soepele aansluiting van het vwo op hbo/universiteit.

VWO 4,5 en 6

Voor VWO 4, 5 en 6 ga je naar Het Noordik Lyceum in Almelo.